Buzz

«Madi»: Η νέα μελλοντολογική περιπέτεια του Ντάνκαν Τζόουνς ξεφυλλίζεται σε κόμικ

στα 10

Γιατί πολύ απλά οι ιδέες του σκηνοθέτη του «Moon» και του «Mute» ήταν πολύ ακριβές για να γίνουν ταινία.

«Madi»: Η νέα μελλοντολογική περιπέτεια του Ντάνκαν Τζόουνς ξεφυλλίζεται σε κόμικ

Μπορεί ο Ντάνκαν Τζόουνς να δηλώνει ότι δεν είναι μεγάλος φαν των κόμικ αλλά από μικρός διάβαζε όλα τα κόμικ της Marvel και της DC και όταν μεγάλωσε λίγο περισσότερο ο μπαμπάς του (ναι ο Ντέιβιντ Μπόουι) τον προμήθευε με graphic novels όπως το «Black Hole» «Maus» «When The Wind Blows».

Οπότε η ιδέα του να μεταφέρει αυτό που ήταν η ιδέα για τη νέα του ταινία από την οθόνη στο χαρτί ήταν ως ένα σημείο λύση ανάγκης. «Οταν φτάσαμε στη φάση του να κάνουμε το μπάτζετ για το φιλμ αντιληφθήκαμε ότι θα χρειαζόταν μια πολύ μεγάλη μάχη για να το φέρουμε εις πέρας. Και σκεφτήκαμε ότι το σινεμά είναι μόνο ένας από τους τρόπους που μπορείς να αφηγηθείς ιστορίες».

Δείτε ακόμη: To «The Girl With the Dragon Tattoo» θα γίνει σειρά στο Amazon Prime

madi 607

Κι έτσι πριν από ένα χρόνο ο Τζόουνς ζήτησε από τους ανθρώπους που τον ακολουθούν στο twitter να προτείνουν τους αγαπημένους τους comic artists κι από τις προτάσεις τους ανακάλυψε τον συγγραφέα Αλεξ ντε Κάμπι ο οποίος ανέλαβε να μετατρέψει το σενάριο της ταινίας του Τζόουνς σε σενάριο για κόμικ και που υποστήριξε την ιδέα να μην υπάρχει ένας μόνο καλλιτέχνης που θα εικονογραφήσει την ιστορία αλλά πολλοί από αυτούς που ο Τζόουνς ξεχώρισε από τις προτάσεις που δέχτηκε.

madi 607

Το «Madi» είναι τοποθετημένο στο ίδιο σύμπαν με τις ταινίες του Τζόουνς κι ακολουθεί μια βασική ηρωίδα την Μάντι που ως πρώην στρατιωτικός, είναι υποχρεωμένη δια συμβολαίου να εκπληρώνει τις βρώμικες δουλειές της εταιρίας που επένδυσε στην τεχνολογία που ενσωματώθηκε στο κορμί της, μέχρις ότου ξεπληρώσει το κόστος της. Μέχρι την στιγμή που η Μάντι θα σταματήσει να δέχεται εντολές, θα εγκαταλείψει την τελευταία της δουλειά και θα προσπαθήσει να εξαφανιστεί.

Το κόμικ θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και η καμπάνια του στο Kickstarter συγκέντρωσε ένα υπερπολλαπλάσιο ποσό από το προσδοκώμενο μέσα σε λίγες μόνο ώρες, κάτι που κάνει τον Τζόουνς ελπιδοφόρο πως οι φαν των ταινιών του θα τον ακολουθήσουν και στην καινούρια χάρτινη περιπέτειά του.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες 19 σελίδες του «Madi» εδώ.

«Το να αφηγείσαι ιστορίες ασχέτως της μορφής που παίρνουν, από ταινίες σε ντραϊβ ιν έως παραμύθια γύρω από τη φωτιά. Αν κάποιος σου κινήσει το ενδιαφέρον με την ιστορία του, ζωγραφίζει μια εικόνα στο μυαλό του. Και οι ζωγράφοι με τους οποίους δουλεύω εγώ είναι αληθινά εξαιρετικοί».

Δείτε πιο κάτω το βίντεο για το kickstarter που ετοίμασε ο Τζόουνς κι επισκεφθείτε την σελίδα της καμπάνιας για να μάθετε περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Ο Τομ Κρουζ βρήκε τον... διαστημικό του σκηνοθέτη!