Buzz

Ακόμη πιο αστείος Μπρούνο Ντιμόν στο ξέφρενο τρέιλερ του «Ma Loute»

στα 10

Ετοιμη για την έξοδό της στις 11 Μαΐου στις γαλλικές αίθουσες, η νέα ταινία του Μπρούνο Ντιμόν αφηγείται τις περιπέτειες μιας οικογένειας κανιβάλων και βρίσκει τον πάλαι πότε «βαρύ» σκηνοθέτη στο ίδιο παιχνιδιάρικο κυνικό ύφος που τόσο του ταιριάζει τελευταία.

Ακόμη πιο αστείος Μπρούνο Ντιμόν στο ξέφρενο τρέιλερ του «Ma Loute»

Αν δεν είχε προηγηθεί το «P'tit Quinquin», θα έμοιαζε σχεδόν αδύνατον να συνδέσεις το όνομα του Μπρούνο Ντιμόν με μια... κωμωδία.

Η μίνι σειρά, όμως, που έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες και επιλέχθηκε από τα Cahiers du Cinema ως μια από τις καλύτερες... ταινίες του 2015 και ουσιαστικά ήταν η ιστορία ενός παράξενου ντετέκτιβ που προσπαθεί να εξιχνιάσει μια σειρά από αλλόκοτους φόνους που διαταράσσουν την ησυχία μιας επαρχιακής πόλης, έπεισε μια κι έξω για το χιούμορ που κρυβόταν ίσως ανέκαθεν στο σινεμά του σκηνοθέτη του «Η Ζωή του Ιησού», του «Humanité», του «Flandres», του «Hors Satan» και του «Καμίλ Κλοντέλ 1915» με τη Ζιλιέτ Μπινός.

Η νέα του ταινία κρατάει τον ίδιο κωμικό - αν και σκοτεινό - παιχνιδιάρικο τόνο, αλλά και το μυστήριο (φέρνοντας κάτι λίγο από τον Ζαν-Πιερ Ζενέ της «Αμελί» ή της εποχής του «Delicatessen»). Το «Ma Loute» διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Πα-ντε-Καλε και αφορά την ιστορία δύο οικογενειών που δεν έχουν τίποτα απολύτως κοινό μεταξύ τους, αλλά που ξαφνικά η μοίρα τους ενώνεται από μια σειρά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.

Διαβάστε ακόμη: Καννες 2016: Οι 20 ταινίες που περιμένουμε σαν τρελοί

Ma Loute 607

Ma Loute 607

Ma Loute 607

Ma Loute 607

Ο Ντιμόν λέει, ότι το φιλμ στο οποιό πρωταγωνιστούν ο Φαμπρίς Λουκινί, η Ζιλιέτ Μπινός και η Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι είναι μια «τραγικομωδία» που θα έχει «την δύναμη και την έλξη ενός μπουρλέσκ δράματος, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν παραμορφωτικό καθρέφτη του εαυτού μας, τοποθετημένου μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας». Αν αναλογιστεί κανείς πως ένα από τα μεγάλα μυστικά της κεντρικής οικογένειας του φιλμ είναι η αγάπη της για το ανθρώπινο κρέας, μπορείτε να συμπληρώσετε τα κενά της απόλαυσης...

Το «Ma Loute» έχει ήδη προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου στις γαλλικές αίθουσες την 11η Μαΐου, ημέρα που ξεκινάει το Φεστιβάλ Καννών, οπότε ίσως να υπάρχει κάποια πρώτη προβολή του στην Κρουαζέτ. Δείτε παρακάτω το απολαυστικό τρέιλερ:


Ma Loute Poster 607

Διαβάστε ακόμη: