Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Ο Μπρουνό Ντιμόν ανακαλύπτει την κωμωδία στο «P'tit Quinquin»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Καμίλ Κλοντέλ 1915» δοκιμάζει κάτι καινούριο σε μια τηλεοπτική μίνι σειρά που θα προβληθεί στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών».

Κάννες 2014: Ο Μπρουνό Ντιμόν ανακαλύπτει την κωμωδία στο «P'tit Quinquin»

Μπορείς να περιγράψεις με πολλούς τρόπους το σινεμά του Μπρουνό Ντιμόν, αλλά σίγουρα δεν θα έλεγες ότι είναι αστείο. Από τη «Ζωή του Ιησού» και μέχρι την τελευταία του ταινία «Καμίλ Κλοντέλ 1915», ο Βέλγος σκηνοθέτης δεν δίστασε να απεικονίσει τις πιο σκοτεινές κι άσχημες πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης, βουτώντας βαθιά σε υπαρξιακές περιοχές.

Μόνο που βλέποντας το τρέιλερ του «P'tit Quinquin», ακόμη κι αν αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά πολλά από τα χαρακτηριστικά του σινεμά του (ξεκινώντας από το τοπίο κι όλας) αλλά και κάτι που δεν ήταν σχεδόν ποτέ εκεί πριν: το χιούμορ.

H μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, γυρισμένη για το arte, δανείζεται τον τίτλο της από ένα νανούρισμα γραμμένο στην τοπική διάλεκτο chti (οι λέξεις σημαίνουν «μικρό παιδί») και διαδραματίζεται στα Βόρεια της Γαλλίας στα σύνορα με το Βέλγιο.

Γραμμένο από τον ίδιο τον Ντιμόν το «P'tit Quinquin» ξεκινά με μια σειρά από αλλόκοτους φόνους που διαταράσσουν την ησυχία μιας επαρχιακής πόλης και τους οποίους έρχεται να διαλευκάνει ένας αληθινά παράξενος ντετέκτιβ της αστυνομίας μαζί με τον βοηθό του.

Η σειρά τον ακολουθεί στην προσπάθειά του να βρει τον δολοφόνο, αλλά κοιτάζει την ιστορία και μέσα από τα μάτια μιας ομάδας παιδιών που παρακολουθούν τα γεγονότα. Το πρώτο τρέιλερ που μόλις έκανε την εμφάνισή του, δείχνει κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον, σκοτεινό και αναμφίβολα αστείο με έναν τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει ο Ντιμόν.

Δείτε το πιο κάτω.

01

01

01

01

01

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.