Buzz

Πρώτη φωτογραφία από το «Queer» του Λούκα Γκουαντανίνο

στα 10

Βασισμένο στο βιβλίο του Γουίλιαμ Μπάροουζ, στο φιλμ θα πρωταγωνιστούν οι Ντάνιελ Κρεγκ και Ντρου Στάρκι.

Πρώτη φωτογραφία από το «Queer» του Λούκα Γκουαντανίνο

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Βενετίας, ανάμεσα σε όλες τις μεγάλες ταινίες που αναμένονται να κάνουν πρεμιέρα εκεί τον επόμενο μήνα, βρίσκεται και η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο με τίτλο «Queer».

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου ομότιτλου βιβλίου του Γουίλιαμ Μπάροουζ το οποίο ακολουθεί τον Λι, έναν Αμερικανό πρώην στρατιώτη στην Πόλη του Μεξικού, ο οποίος ζει στο περιθώριο και ερωτεύεται έναν ναύτη, τον Αλερτον, και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στη Νότια Αμερική αναζητώντας τον θρυλικό παραισθησιογόνο Yage. Ο Μπάροουζ έγραψε το βιβλίο στις αρχές της δεκαετίας του ’50, αλλά το «Queer» εκδόθηκε μόλις το 1985. Εκτοτε κέρδισε πολλούς οπαδούς και αρκετοί το θεωρούν έναν πρόδρομο στο στυλ που τον οδήγησε στο magnum opus του, το «Γυμνό Γεύμα».

Σήμερα έχουμε και την πρώτη φωτογραφία από την ταινία η οποία, αν και δεν δείχνει πολλά, σίγουρα μας βάζει μέσα στο κλίμα και στην εποχή στην οποία θα διαδραματίζεται.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζει δυο ακόμα ταινίες

queer

Στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Λι και μαζί του ανακοινώθηκε πρόσφατα πως ο Ντρου Στάρκι, από το «Outer Banks» του Netflix, θα παίξει τον ρόλο του Αλερτομ, ενώ χτες επιβεβαίωθηκε πως ο ποπ σταρ Ομάρ Απόλο θα παίξει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο στην ταινία. Μαζί τους θα πρωταγωνιστήσουν επίσης και οι Λέσλι Μάνβιλ, Τζέισον Σουόρτσμαν και Χένρι Ζάγκα. Το σενάριο το έχει γράψει ο Τζάστιν Κουρίτζκες και ο Τζόναθαν Αντερσον θα αναλάβει τα κοστούμια.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δήλωσε στο Variety ότι η ερμηνεία του Κρεγκ θα βρίσκεται στην πρώτη θέση για τα βραβεία καλύτερου ηθοποιού.

«Το γεγονός ότι ο Ντάνιελ Κρεγκ δόθηκε ολοκληρωτικά σε μερικές αρκετά γραφικές ερωτικές σεκάνς είναι σημάδι μεγάλου θάρρους σε μια εποχή που αυτές οι συμπεριφορές εξακολουθούν να απορρίπτονται από ένα σημαντικό μέρος του κοινού», είπε ο Μπάρμπερα. «Υπάρχουν δύο, θα λέγαμε, αξέχαστες στροφές υποκριτικής φέτος [στη Βενετία] που είναι οι ερμηνείες μιας ζωής και αυτές είναι ο Ντάνιελ Κρεγκ στο “Queer” και ο Χοακίν Φίνιξ στο “Joker 2”. Είναι απολύτως αξέχαστες ερμηνείες και θα εκπλαγώ αν δεν κατέληγαν να διαγωνίζονται για την υψηλότερη αναγνώριση τόσο στη Βενετία όσο και στα Οσκαρ».

Το «Queer» σηματοδοτεί την τρίτη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο μέσα σε τρία μόλις χρόνια, σηματοδοτώντας έτσι την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, κάτι που εμάς τουλάχιστον μας χαροποιεί ιδιαίτερα.