Buzz

Το «λπ» και η Λένα Πλάτωνος έρχονται στο Τριανόν

στα 10

Από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου, το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη Λένα Πλάτωνος θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Τριανόν, πλαισιωμένο από παράλληλα events όπως dj sets και live με την ίδια τη μουσικό και τον Φοίβο Δεληβοριά.

Flix Team
Το «λπ» και η Λένα Πλάτωνος έρχονται στο Τριανόν

Μετά την πρώτη θριαμβευτική προβολή του στο πλαίσιο του Flix it στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το «λπ», το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη Λένα Πλάτωνος, ετοιμάζεται να συναντήσει το κοινό σε μια σειρά προβολών, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Τριανόν, από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου, οι οποίες θα πλαισιώνονται από παράλληλες (μουσικές) εκδηλώσεις.

Από τις μέρες του εμβληματικού άλμπουμ «Σαμποτάζ», που σηματοδότησε τη γέννηση του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη και νομοτελειακή, ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών και μουσικόφιλων εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά χρόνια. Το «λπ», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου, είναι η ιστορία αυτής της πραγματικά σπουδαίας καλλιτέχνιδος, ιδωμένη με τα μάτια ενός αληθινού θαυμαστή και ειπωμένη με λόγια τόσο της ίδιας όσο και των φίλων και συνοδοιπόρων της.

Διαβάστε ακόμη: «λπ»: Ο Χρήστος Πέτρου μιλάει στο Flix για τη Λένα Πλάτωνος, λίγο πριν το Flix it στη Στέγη

ΛΠ 607

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Το 2015 το «Γκάλοπ» της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017, ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του «λπ» (στο πλαίσιο των προβολών Flix It). Σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2018 το «λπ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για όσους δεν το πρόλαβαν και για εκείνους που θέλουν να το ξαναδούν.

Τις αποκλειστικές προβολές στον κινηματογράφο Τριανόν θα συνοδεύσουν μια σειρά από ειδικά αφιερωματικά events.

λπ 607

Η ταινία

Η Λένα Πλάτωνος είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής σε μια συναρπαστική πορεία περισσότερων από τρεις δεκαετίες. Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το «λπ» αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας και ενός όγκου δουλειάς που υπήρξε αδιαμφισβήτητα μπροστά από την εποχή του και ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας | Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης | Παραγωγή: Heretic | Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Dark Entries Records

λπ 607

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων στον κινηματογράφο Τριανόν

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Προβολή: 18:00, 20:00
Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί DJ set με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου
Προβολές: 18:00, 20:00, 22:00

Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Προβολές: 18:00, 20:00, 22:00

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Προβολή: 18:00, 20:00
Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί Q&A με τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου και DJ set με τον NTEIBINT

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
Προβολές: 18:00, 20:00
Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί DJ set με τον Larry Gus

Τρίτη 20 Νοεμβρίου
Προβολή: 20.00
Λένα Πλάτωνος After Screening Live - Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου
Προβολές: 18.00, 20.00 & 22.00


Info

Κινηματογράφος Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια), τηλ.: 2108215469

λπ 607