Industry

«Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ» έγινε η αγαπημένη σου ταινία

στα 10

Η ταινία που αφιερώνεται, πνευματικά και εικαστικά στον Βαν Γκογκ, «Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ», κέρδισε το στοίχημα με τους θεατές.

Flix Team
«Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ» έγινε η αγαπημένη σου ταινία

Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ, αποτελεί την καλλιτεχνική επιτυχία, στα κινηματογραφικά ταμεία, του φθινοπώρου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ»

1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει, αρχικά βαριεστημένα, να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Οταν πληροφορείται ότι κι ο Θίο πέθανε λίγο καιρό μετά το χαμό του αδελφού του, ο Αρμάν ακολουθεί το νήμα των πληροφοριών που τον οδηγεί στην Οβέρ-συρ-Ουάζ, τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ. Μιλώντας με τους κατοίκους που τον γνώριζαν, από την κόρη του πανδοχέα και τον γιατρό που είχε αναλάβει την ψυχιατρική του υποστήριξη, μέχρι τον βαρκάρη στο ποτάμι όπου ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε καθημερινά, μία ανατροπή των γεγονότων υποψιάζει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ο Βαν Γκογκ πυροβολήθηκε από ένα μεθυσμένο πλουσιόπαιδο, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;

Loving Vincent 607

«Ο μόνη αλήθεια του καλλιτέχνη είναι τα έργα του» είχε πει ο ίδιος ο ζωγράφος κι αυτό φαίνεται πώς αποφάσισαν να αποδείξουν έμπρακτα οι σκηνοθέτες Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν, κατασκευάζοντας μία ταινία... ζωγραφισμένη στο χέρι. Κυριολεκτικά. 125 ζωγράφοι (20 από αυτούς Ελληνες) και 120 διάσημοι πίνακες του Βαν Γκογκ χρησιμοποιήθηκαν ως πάτημα για να κατασκευαστούν 12 ελαιογραφίες ανά δευτερόλεπτο (μία ώρα από την ταινία ισούται με 43.200 κάδρα, σύνολο 64.500 ζωγραφισμένα καρέ στο χέρι) στους διαμορφωμένους χώρους της BreakThru Productions στην Πολωνία αλλά και στα στούντιο της Studio Bauhaus στο Κορωπί.

Loving Vincent 607 16

Το αθηναϊκό κοινό φαίνεται ότι πίστεψε αυτή την αλήθεια και συνέρρευσε να δει το «Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ»: στις αρχές της τρίτης εβδομάδας προβολής της, η ταινία έχει ήδη ξεπεράσει τις 15.000 εισιτήρια, αυξάνοντας διαρκώς τον αριθμό των θεατών της. Μάλιστα, κάθε εβδομάδα προστίθεται και μία νέα αίθουσα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την τέταρτη εβδομάδα (2-8 Νοεμβρίου) να φτάσει να προβάλλεται σε 10 αίθουσες.

Loving Vincent 607 9

Το φαινόμενο "Loving Vincent" είναι παγκόσμιο, καθώς στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, οι αίθουσες και οι θεατές πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Κάθε εβδομάδα, ένας από τους αυθεντικούς σταθμούς ζωγραφικής PAWS (Painting Animation Work Station), όπου ζωγραφίστηκε το «Loving Vincent», θα εκτίθεται και σε έναν διαφορετικό κινηματογράφο που προβάλλει την ταινία, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την τεχνική της δημιουργίας της.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Loving Vincent». Μια ταινία σαν πίνακας του Βαν Γκογκ