Buzz

«L'Odyssée»: Η βιογραφία του Ζακ Ιβ Κουστό ετοιμάζεται για κατάδυση

στα 10

Μετά από πολλές καθυστερήσεις το φιλμ του Ζερόμ Σαλ βρίσκεται λίγο πριν την αφετηρία.

«L'Odyssée»: Η βιογραφία του Ζακ Ιβ Κουστό ετοιμάζεται για κατάδυση

Η βιογραφία του ωκεανολόγου, εξερευνητή, ντοκιμαντερίστα, συγγραφέα, και αληθινού ανθρώπου της θάλασσας Ζακ Ιβ Κουστό είχε ανακοινωθεί στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών, αλλά από τότε η ταινία έμοιαζε να χτύπησε ξέρα, καθώς κανένα νέο για το cast ή τα γυρίσματα δεν μαθεύτηκε στη συνέχεια.

Ο σκηνοθέτης της Ζερόμ Σαλ («Zulu») εν τούτοις δηλώνει ότι τα προβλήματα του φιλμ δεν είχαν να κάνουν με οικονομικά, αλλά με καλλιτεχνικά ζητήματα, αφού ο ίδιος δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από το σενάριο που είχε στα χέρια του.

Η ζωή του Κουστό το όνομα του οποίου είναι συνώνυμο πλέον με την ωκεανογραφική έρευνα και την προστασία της θαλάσσιας ζωής, είναι σχεδόν ιερό για πολλούς ανθρώπους κι όχι μόνο στην Γαλλία, οπότε είναι λογικό ο Σαλ να προχωρά προσεκτικά.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα ενδιαφερόταν να δει μια βιογραφία ενός ανθρώπου ο οποίος στους περισσότερους είναι γνωστός για τα θαλάσσια ντοκιμαντέρ του, η ζωή του Κουστό υπήρξε με τον τρόπο της συναρπαστική κι εκτός της θάλασσας, στα πιο ρηχά νερά της οικογένειας του.

Ο πρόωρος θάνατος του γιού του Φιλίπ, οι συνεχείς τριβές με τον δεύτερο γιο του Ζαν Μισέλ και η οριστική ρήξη των σχεσεών τους, ο δεύτερος γάμος του σε ηλικία 81 ετών με την Φρανσίτ Τριπλέ, με την οποία είχε ήδη αποκτήσει δύο παιδιά, αποτελούν δίχως αμφιβολία ένα πρώτης τάξεως υλικό για μια κινηματογραφική βιογραφία.

L'Odyssee

Ο Σαλ σύμφωνα με δηλώσεις του στο allocine, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα το επόμενο καλοκαίρι και αυτό τον καιρό αναζητά το καστ της ταινίας του. Ο Πιερ Νινέ έχει ήδη αναλάβει τον ρόλο του Φιλίπ Κουστό, αλλά ο Εϊντριεν Μπρόντι ο οποίος φερόταν να έχει τον ρόλο του Ζακ Ιβ δεν βρίσκεται πια στο καστ, αφού η ταινία θα γυριστεί τελικά στα γαλλικά.

Ο Σάλ λέει πως βρίσκεται σε κουβέντες με τον Ρομέν Ντουρίς, τον οποίο βλέπει σαν έναν πιθανό πρωταγωνιστή, αλλά ότι προς το παρόν, δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει την συμμετοχή του στο φιλμ.

Νεότερα: 26 Ιουνίου 2015

Η ταινία ξεκίνησε ήδη γυρίσματα, με τον Πιερ Νινέ στον ρόλο Φιλίπ Κουστό όπως ήδη γνωρίζαμε και τους Λαμπέρ Γουιλσόν κι Οντρέ Τοτού στους ρόλους του Ζακ Ιβ και της Σιμόν Κουστό, ενώ η μουσική της ταινία γράφεται από τον Αλεξάντρ Ντεσπλά.