Φεστιβάλ / Βραβεία

Λίγο Sundance στον υπολογιστή σας!

στα 10

Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος το Φεστιβάλ του Sundance προσφέρει δωρεάν ένα μικρό δείγμα από τις μικρού μήκους ταινίες του προγράμματός του, φέρνοντας λίγη από τη χιονισμένη ατμόσφαιρα του Παρκ Σίτι της Γιούτα στο σπίτι σας!

Λίγο Sundance στον υπολογιστή σας!

Η περσινή πρωτοβουλία του Φεστιβάλ του Sundance να προβάλλει μερικές από τις μικρού μήκους ταινίες του προγράμματός του σε ειδικό κανάλι στο Yahoo (διαβάστε περισσότερα εδώ) συνεχίζεται και φέτος, αυτή τη φορά στο ειδικά επονομαζόμενο Screening Room του You Tube.

Ετσι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει από την οθόνη του υπολογιστή του 12 μικρού μήκους ταινίες (ένα μικρό μόλις ποσοστό από τις περίπου 70 που προβάλλει αυτές τις μέρες το Φεστιβάλ) και να ανακαλύψει νέους ταλαντούχους και συναρπαστικούς δημιουργούς, που εκτός από το ότι δέχθηκαν να δείξουν τις ταινίες τους δωρεάν για όλους, χάνουν μια για πάντα και την ευκαιρία να μπορούν να δουν τις ταινίες τους υποψήφιες για Οσκαρ, αφού η Ακαδημία απαγαρεύει την online προβολή των ταινιών που επιλέγει, σε μια μεγάλη συζήτηση που άνοιξε λόγω αυτής της πρωτοβουλίας του Sundance.

Η επιλογή ωστόσω των συγκεκριμένων μικρομηκάδων είναι απλή: μπορεί να χάνουν τις πιθανότητες να βρίσκονται στα Οσκαρ του χρόνου, αλλά κερδίζουν μια δημοσιότητα και ένα κοινό που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν ποτέ.

Δείτε, λοιπόν και τις 12 ταινίες στο βίντεο στο κάτω μέρος του άρθρου και ανακαλύψτε τους «θαρραλέους» δημιουργούς - ανάμεσά τους και ο Γκιγιέρμο Αριάγα, ο σεναριογράφος, ανάμεσα σε άλλα, του «Babel» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου!

Οι ταινίες αναλυτικά:

  • The Apocalypse του Αντριου Ζούκερο: Πέντε φίλοι προσπαθούν να βρουν την τέλεια ιδέα για να περάσουν το Σαββατιάτικο απόγευμά τους.
  • Black Metal του Κατ Κάντλερ: Η συναρπαστική (μικρή) βιογραφία ενός τραγουδιστή μιας black metal μπάντας.
  • Broken Night του Γκιγιέρμο Αριάγα: Μια νεαρή γυναίκα και η τετράχρονη κόρη της περιπλανιούνται σε ένα έρημο τοπίο, μέχρι που ένα ατύχημα θα τις πνίξει στο σκοτάδι.
  • Catnip: Egress to Oblivion? του Τζέισον Γουίλις: Τι παίρνουν αυτές οι γάτες και τρελαίνονται; Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το αμφιλεγόμενο catnip.
  • The Event της Τζούλια Ποτ: Eνα κομμένο πόδι και ένας μεγάλος έρωτας... λίγο μετά το τέλος του κόσμου.
  • Irish Folk Furniture του Τόνι Ντόνοχιου: Η παράδοση των χειροποίητων επίπλων στην Ιρλανδία του τότε και του τώρα.
  • Marcel, King of Tervuren του Τομ Σρέντερ: Ελληνική τραγωδία με ήρωες βέλγικα κοκκόρια;
  • Movies Made from Home #6 του Ρόμπερτ Μακχόλαν: Η Ντέμπι λατρεύει το κρυφτό, αλλά συνήθως δεν μπορεί να τη βρεί κανείς όταν κρύβεται!
  • The Roper των Γιούαν ΜακΝίκολ και Ανα Σάντιλαντς: Ενας μαύρος θα κάνει τα πάντα για να συμμετάσχει στους αγώνες ροντέο των λευκών στο Λας Βέγκας.
  • Seraph του Ντας Σό: Ο,τι είμαστε είναι η παιδική μας ηλικία!
  • What do we Have in our Pockets? του Γκόραν Ντούκιτς: Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία για όλα όσα κρύβει η τσέπη του σύγχρονου ανθρώπου!
  • When the Zombies Com του Τζον Χερστ: Σε μια αποθήκη, φανατικοί θαυμαστές των ζόμπι έχουν φτιάξει το δικό τους ναό λατρείας των ζωντανών νεκρών!

Καθήστε αναπαυτικά και απλά πατήστε play!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ του Sundance που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Παρκ Σίτι της Γιούτα και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιανουαρίου.