Industry

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ελληνικών ταινιών για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

στα 10

Παράταση προθεσμίας δόθηκε για την υποβολή των ελληνικών ταινιών της χρονιάς στη διαδικασία των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε προσεκτικά όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να βρεθείτε μέχρι τις υποψηφιότητες...

Flix Team
Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ελληνικών ταινιών για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Στα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι ελληνικές ταινίες που πραγματοποίησαν δημόσια πρώτη προβολή (φεστιβάλ, διανομή, κτλ) από την 1.1.2013 έως και 31.12.2013, ενώ απαραίτητος κανόνας είναι να έχουν πιστοποιητικό ελληνικότητας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής. Να σημειωθεί εδώ πως όσες ταινίες πραγματοποιήσαν δημόσια πρώτη προβολή μέσα στο 2013, αλλά δεν υποβλήθηκαν στα βραβεία της Ακαδημίας, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε επόμενη χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ταινίες τους στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Ολες οι αιτήσεις (για ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, για ντοκιμαντέρ και για ταινία μικρού μήκους), αλλά και ο κανονισμός των βραβείων και τα στοιχεία επικοινωνίας με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκονται στην πρώτη σελίδα του επίσημου site της Ακαδημίας.

Μπαίνοντας στον πέμπτο της χρόνο, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με νέο Πρόεδρο τον παραγωγό Βασίλη Κατσούφη (διαβάστε εδώ την αποκλειστική του συνέντευξη στο Flix), θα διοργανώσει, σε συνεργασία με τους παραγωγούς, καμπάνια ενεργοποίησης των μελών της Ακαδημίας για να υπάρξει μαζικότερη συμμετοχή στις ψηφοφορίες (γεγονός που ειδικά την τελευταία χρονιά υπήρξε κεντρικό θέμα συζήτησης σε σχέση μετα βραβεία), όπως επίσης γίνονται και προσπάθειες για τη δωρεάν προβολή των υποψήφιων ταινιών σε αίθουσες της Αθήνας αποκλειστικά για τα μέλη της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμη: