Buzz

Στο πλευρό του Θωμά Γιακόμπι

στα 10

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Θωμά Γιακόμπι δημοσιεύει η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Flix Team
Στο πλευρό του Θωμά Γιακόμπι

Πριν από δέκα μέρα, κατά τη διάρκεια του αντιμεταναστευτικού συλλαλητήριου, ο Θωμάς Γιακόμπι, Γερμανός ανταποκριτής γαλλόφωνων μέσων, έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης.

Οσο εκείνος έκανε το ρεπορτάζο του στην Πλατεία Συντάγματος, καλύπτοντας το συλλαλητήριο, ομάδα ακροδεξιών τον αναγνώρισε, τού ζήτησαν τα στοιχεία του και όταν εκείνος αρνήθηκε να τα δώσει, τον χτύπησαν και του έκλεψαν τον εξοπλισμό.

Ο Γιακόμπι περισσότερο δήλωνε ξαφνιασμένος και απογοητευμένος που «κανείς δεν επενέβη».

«Μου την πέσανε και επί τέσσερα λεπτά με χτυπούσαν μέχρι που ήρθαν τα ΜΑΤ και εξαφανίστηκαν δια μαγείας.»

«Πέρσι σχεδόν την ίδια μέρα, έγινε το ίδιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν γιατί μαζί με την Ανζελίκ Κουρούνη είχαμε κάνει την ταινία "Χρυσή Αυγή: Μια προσωπική υπόθεση"...»

Σήμερα, η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ παίρνει θέση απέναντι στο συμβάν. Με επιστολή της προς τον ελληνικό Τύπο, η ΕΕΝ καταδικάζει το γεγονός, δηλώνει συμπαράσταση προς το συνάδελφό τους και καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει για την αποκατάσταση του εξοπλισμού του Γιακόμπι και την επιστροφή του στη δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Η κινηματογραφική κοινότητα στο πλευρό του Δημήτρη Ινδαρέ

Θωμάς Γιακόμπι 607

Αγαπητοι φίλοι και συνάδελφοι

Ο ξυλοδαρμός του φωτογράφου και δημοσιογράφου Θωμά Γιακόμπι κατά το αντιμεταναστευτικό συλλαλητήριο της 19ης Ιανουαρίου δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την κοινότητα των ντοκιμενταριστών.

Ως ενδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και έμπρακτης συμπαράστασης προς τον Θωμά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και τα μέλης της αποφασίσαμε να στειλουμε επιστολή προς τον Τύπο, γνωστοποιώντας στο μεγαλύτερο κοινό και σε όλους όσοι πιστεύουν στην αξία του ντοκιμαντέρ και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών... με εικόνα και ήχο ότι οι Ελληνες ντοκιμαντερίστες θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Αν και όποιος μπορεί, ας βοηθήσει και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού του Θωμά Γιακόμπι που καταστράφηκε κατα τη διαρκεια της επιθεσης εναντίον του

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΝ

Μαριάννα Οικονόμου - Πρόεδρος
Νίκος Μεγγρέλης - Αντιπρόεδρος
Ιλια Παπασπύρου- Γραμματέας