Buzz

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Μέριλ Στριπ αποκαλύπτει πόσο... φτηνά γυρίστηκε το «Let Them All Talk» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

στα 10

«Η ταινία κόστισε 25 σεντς. Τουλάχιστον τόση ήταν η αμοιβή μου!» είπε η οσκαρική Μέριλ, πάντα με χιούμορ!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Μέριλ Στριπ αποκαλύπτει πόσο... φτηνά γυρίστηκε το «Let Them All Talk» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει, πια, αποδείξει, ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε: από τεράστιου μπάτζετ υπερπαραγωγές, μέχρι ταινίες γυρισμένες με το κινητό του, ή εξίσου περιορισμένα μέσα. Στις δεύτερες ανήκει το νέο φιλμ του, «Let Them All Talk», που θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο HBO Max.

Διαβάστε ακόμη: Μην κουνηθεί κανείς! Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ επιστρέφει στο Ντιτρόιτ και στον Μπενίσιο Ντελ Τόρο με το «No Sudden Move»

Το «Let Them All Talk», που στηρίχτηκε κυρίως σε αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών, γυρίστηκε μέσα σε δυο βδομάδες. Η ταινία παρακολουθεί τρεις παλαιόθεν φιλενάδες που κάνουν μαζί μια κρουαζιέρα και βρίσκουν αφορμή να συζητήσουν, με γέλιο ή με πίκρα, για όλη τους τη ζωή. Οι εν λόγω φιλενάδες, των οποίων ο αυτοσχεδιασμός πάντα αξίζει, είναι η Μέριλ Στριπ, η Κάντις Μπέργκεν και η Νταϊάν Γουιστ.

let them all talk 607

Συζητώντας για την ταινία, η Μέριλ Στριπ εξήγησε πως η παραγωγή έγινε πολύ φτηνά και πολύ γρήγορα: «Είπα στον Στίβεν ότι θα καταστρέψει τον κάθε σκηνοθέτη, τον κάθε σκηνογράφο, τον καθένα γενικώς, γιατί έκανε την ταινία με 25 σεντς - τουλάχιστον, τόσα πληρώθηκα εγώ!» Φυσικά η ηθοποιός μίλησε αστειευόμενη (αλλά όχι πολύ!) και συνέχισε, «τουλάχιστον κάναμε τζάμπα κρουαζιέρα γι' αυτές τις δυο βδομάδες.»

let them all talk 607

Από την πλευρά της, η Νταϊάν Γουιστ εξήγησε πως ο Σόντερμπεργκ χρησιμοποίησε, ξανά, μόνο τον στοιχειώδη εξοπλισμό. «Ο μόνος εξοπλισμός που είχε ήταν για τον ήχο,» είπε η Γουιστ. «Ο ίδιος ο Στίβεν καθόταν σ' ένα αμαξίδιο, κρατούσε την κάμερα και πήγαινε. Καθόλου φώτα, καθόλου βαν κι όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο γύρισμα. Το μόνο που υπήρχε ήταν ο Στίβεν κι η καινούρια του κάμερα (παρεμπιπτόντως, η νέα Red που τότε ακόμα δεν είχε κυκλοφορήσει στην αγορά).»

let them all talk 607

Αυτή τη φορά, ο Σόντερμπεργκ δεν έγραψε καν πλήρες σενάριο, απλώς έδωσε στους ηθοποιούς του έναν σκελετό της δομής και τους προέτρεψε ν' αυτοσχεδιάσουν. «Ναι, έχει απολύτως αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα,» λέει η Μέριλ Στριπ. «Μας έδιναν το πλαίσιο της κάθε κατάστασης και ξέραμε μόνο πού έπρεπε να καταλήξουμε. Αλλά δεν μας έλεγαν πώς θα φτάσουμε εκεί.» Αυτό μας κάνει ν' ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο να δούμε τι έκαναν οι τρεις υπέροχες πρωταγωνίστριες του «Let Them All Talk» - τον Δεκέμβριο στο HBO Max, ποιος ξέρει πού και πότε για το ελληνικό κοινό.