Στο «Last Words» του Τζόναθαν Νόσιτερ, ένα μυστηριώδες κάλεσμα, οδηγεί τους επιζώντες ενός θνήσκοντα κόσμου, στην Αθήνα

BUZZ 26 JUN  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Κι ο Νικ Νόλτε, ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, η Σαρλότ Ράμπλινγκ, η Βαλέρια Γκολίνο κι η Αλμπα Ρορβάχερ το ακολουθούν.

Ο Τζόναθαν Νόσιτερ, είναι ένας αμερικανός δημιουργός με στενούς δεσμούς με την Ευρώπη και τη Ελλάδα ιδιαίτερα, αφού εδώ είχε γυρίσει πριν χρόνια μια από τις πιο γνωστές ταινίες του το «Signs and Wonders».

Το «Last Words» που σηματοδοτεί την επιστροφή του στην μυθοπλασία μετά από δέκα χρόνια απουσίας, είναι κυρίως ιταλική παραγωγή, αλλά η Αθήνα βρίσκεται και πάλι στην καρδιά του, αφού είναι ο προορισμός στον οποίο θέλει να βρεθεί μια ομάδα από επιζώντες ενός κόσμου που πεθαίνει.

Δείτε ακόμη: «Homemade»: από τους Πάολο Σορεντίνο & Σεμπαστιάν Λέλιο, μέχρι την Κρίστεν Στιούαρτ μικρού μήκους καταγράφουν το παγκόσμιο lockdown

last words 607

Ανάμεσά τους ένας νεαρός αφρικανός που βρίσκεται να μεταφέρει ένα κουτί με μπομπίνες φιλμ και ο οποίος θα γίνει ο τελευταίος κινηματογραφιστής του πλανήτη. Εκείνος που θα καταγράψει την ζωή των ανθρώπων σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ηλεκτρισμός ή αυτοκίνητα, όπου οι σοδειές δεν μεγαλώνουν και όπου κανένα παιδί δεν έχει γεννηθεί εδώ και δέκα χρόνια.

last words 607

Το φιλμ του Νόσιτερ ήταν ανάμεσα στις ταινίες που το φεστιβάλ των Καννών είχε επιλέξει για το φετινό του πρόγραμμα και το πρώτο teaser του, δείχνει να αγγίζει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χορδή στις μέρες που ζούμε, όπου το άγγιγμα κι η επαφή είναι σχεδόν απαγορευμένο.

last words 607

Δείτε ακόμη: Οι «Θυγατέρες» ξεκίνησαν τα γυρίσματά τους στην Αμοργό

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.