Industry

Οι «Θυγατέρες» ξεκίνησαν τα γυρίσματά τους στην Αμοργό

στα 10

Στην Ελλάδα από την Heretic τα πρώτα γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στη χώρα μετά το lockdown.

Flix Team
Οι «Θυγατέρες» ξεκίνησαν τα γυρίσματά τους στην Αμοργό

Τα πρώτα μετά-lockdown κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα ξεκίνησαν στο νησί της Αμοργού. Οι «Θυγατέρες» βασίζονται στο best seller της Γερμανής συγγραφέως Λούσι Φρίκε, ένα συναρπαστικό «road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο ωμικό και τόσο ευαίσθητο που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα» όπως έγραψε ο γερμανικός Τύπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δυο παιδικές φίλες, η Μάρθα και η Μπέτι, ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία και μια κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μιας που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.

Διαβάστε ακόμα: Πώς και πότε θα γίνουν τα ελληνικά γυρίσματα του «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Εστλουντ; Η Heretic μας απαντά

θυγατέρες 607

Η ταινία σε σκηνοθεσία της Γερμανής σκηνοθέτριας Νάνα Νιούλ θα πραγματοποιήσει επίσης γυρίσματα σε Γερμανία και Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Μπίργκιτ Μινιτσμάιρ στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Αλεξάντρα Μαρία Λάρα («Control», «Youth Without Youth», «The Reader/), αλλά και οι Γιόσεφ Μπίρμπχλερ, Τζιόρτζιο Κολαντζέλι, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος ανάμεσα σε άλλους.

Παραγωγός της ταινίας είναι η Μπετίνα Μπρόκεμπερ της Heimat Film, συμπαραγωγός στην Ιταλία ο Σιμόνε Γκατόνι της Simila ενώ το ελληνικό σκέλος της διεθνούς παραγωγής έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί απο τα Film und Medienstiftung NRW, BKM, DFFF στη Γερμανία, MIBAC στην Ιταλία και ΕΚΟΜΕ στην Ελλάδα. Τις διεθνείς πωλήσεις χειρίζεται η Match Factory.

info

Σκηνοθεσία: Nana Neul | Σενάριο: Lucy Fricke, Nana Neul | Παραγωγή: Bettina Brokemper, Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Simone Gattoni | Πρωταγωνιστούν: Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara, Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bernhard Keller | Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Christiane Krumwiede, Ευα Γουλάκου | Ενδυματολόγος: Ulrike Scharfschwerdt | Μακιγιάζ: Antje Bockeloh, Katrin Schneider, Δήμητρα Γιατράκου | Μοντάζ: Stefan Stabenow | Μουσική: Jörg Martin Wagner, Henning Grambow