Φεστιβάλ / Βραβεία

LAGFF 2021: Ολες οι ταινίες που θα προβληθούν στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες

στα 10

Περισσότερες από 60 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους σε ένα πανόραμα του ελληνικού σινεμά σήμερα.

Flix Team
LAGFF 2021: Ολες οι ταινίες που θα προβληθούν στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες

Για ένα γεμάτο εικοσαήμερο, από τις 10 ως τις 30 Μαΐου, θα γίνει φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, στη 15η διοργάνωσή του.

Επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και animation θα προβληθούν σε ασφαλή πλατφόρμα, αλλά όχι... μόνες τους! Το Φεστιβάλ θα συμπληρώσουν συζητήσεις με συντελεστές και webinars, ώστε η διοργάνωση, παρότι λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας θα γίνει online και on-demand, να διατηρήσει τον ολοζώντανο χαρακτήρα της.

Διαβάστε ακόμη: LAGFF 2021: Το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες έρχεται τον Μάιο - online και on demand



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ

Στο τμήμα «Realities and Fictions» θα προβληθούν τα «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, η «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου, το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντι, το «Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση, το «Daniel '16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, το «Παρόντες» του Γιώργου Αυγερόπουλου, οι «Αγνωστοι Αθηναίοι» της Αγγελικής Αντωνίου, το «Η Οδύσσεια του Βάση» του Βασίλιου Παπαθεοχάρη, το «This is Right: Zak Life and After» της Γεύης Δημητρακοπούλου, το «Sow the Wind» του Ντανίλο Καπούτι, το «Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds' No More Shall We Part, 14 Paintings, 17 Years Later» των Ρηνιώς Δραγασάκη και Αρασέλης Λαιμού, το «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου.



ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Στο τμήμα «History and Tradition» θα προβληοθούν τα «Σαρμάκο - Μια Ιστορία του Βορρά» του Μάρκου Παπαδόπουλου, «Περσεφόνη» του Κώστα Αθουσάκη, «Once Upon A River» της Χαρούλας Ρόουζ, το «Ηρωες της Θεσσαλονίκης» του Τομ Μπερκέι, «Επτά Λεπτά Ψυχής» του Πάνου Βλάχου, «KΕ•HA•'JAS – Ο Ανθρωπος της Γης» του Γιώργου Κωμάκη, «Το Ταξίδι του Ασκαυλου» του Γιώργου Αρβανίτη, «Ο Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτυο» των Λίνου Καφίδα, Δημήτρη Καφίδα, «The Unlost Homeland» της Ευτυχίας Φράγκου, «Αμάλγαμα» των Σύλβιας Νικολαίδου και Νικόλα Ιορδάνου, «Πρέσπες: Δύο Σταγόνες στον Ωκεανό» της Ανδρονίκης Χρηστάκη, «Πέρασμα στην Ευρώπη» της Δήμητρας Κουζή, «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου, «Οι Υφάντρες» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «My Rembetika Blues» της Μαίρης Ζουρναζή, «2 Miles from Home» της Τζούλιας Σπυροπούλου.


ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ


Στο τμήμα Animation για όλη την οικογένεια θα προβληθούν τα «Bucket Hat!» του Δημήτριου Τζαμάρα, το «The Lazy Dragon» των Φωκίωνα Ξένου και Τζόαν Ζόνγκα, το «The Parrot Lady» του Μιχάλη Καλοπαίδη, το «The Two Singles» του Μάριου Ιωαννίδη, το «Στο Γύψο» των Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου και Ακη Μελαχρή, το «From Heart to Heart» των Σοφία Καλαντζή και Αρίσταρχου Παπαδανιήλ.


Στο τμήμα Animation για μεγαλύτερα παιδιά θα προβληθούν τα «Cabo da Roca» των Μαρία Λιβανά και Αλέξη Λαγκαδίτη, το «Als, Our Own Sea» του Μπάμπη Αλεξιάδη (ΚΕΘΕΑ), το «Great Expectations» της Μαρίζας Λίτινα, το «Σεβαράμπες» του Γιώργη Κοντού, το «All You Can Eat» του Δημήτρη Αρμενάκη. το «59 Days» της Ζίνας Παπαδοπούλου, το «The Ticket Maker» της Μάριου Κουνούς, το «1000Mods - Lucid» του Γιάννη Ντουσιόπουλου, το «Elevator Alone» της Αναστασίας Παπαδοπούλου, το «Upside Town» της Σοφίας Αβραμίδου.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ


Στο τμήμα «Αγαπημένα των Φεστιβάλ» θα προβληθούν το «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, το «Antivirus» της Αναστασίας Σίμα, το «Το Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση)» της Ζακλίν Λέντζου, το «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Δημήτρη Τσιμπίνη, το «Madonna F64.0» του Σταύρου Μαρκουλάκη, η «Μελατονίνη» του Νίκου Πάστρα, το «Witchin'» της Χριστίνας Διαμαντάρα και το «Draw With Me» του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου.

Το βράδυ της Τρίτης, 25 Μαΐου, στις 21.00 ώρα Ελλάδος, οι σκηνοθέτες των ταινιών μικρού μήκους του τμήματος «Αγαπημένα των Φεστιβάλ», θα κουβεντιάσουν για το παρόν και το μέλλον τους, online, με ελεύθερη συμμετοχή και με συντονίστρια τη Λήδα Γαλανού. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Στο τμήμα «Liquid Visions» θα προβληθούν το «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου, το «Guide me Home» του Στεφάν Γεωργίου, το «Φυσαρμόνικα Μαν» του Αλέξανδρου Σκούρα, το «Ισκιωμα» του Κώστα Γεραμπίνη, το «Οπως θα Συνέβαιναν Μέσα στο Νερό» της Ανθής Δαουτάκη, το «Goads» της Ιριδας Μπαγλανέα, το «54 / η Τυφλή Χελώνα κι η Απέραντη Θάλασσα» της Ισαβέλλας Μαργάρα, το «Βάζο» του Κυριάκου Ρόντση, το «Ντακάρ» του Στέλιου Μωραϊτίδη


man of god 607

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τμήμα Ειδικές Προβολές θα προβληθούν οι εξής τρεις ταινίες:

  • Ο Ανθρωπος του Θεού της Γελένα Πόποβιτς
  • Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη
  • Ο Ράφτης της Σόνιας-Λίζας Κέντερμαν

lagff 2021 607


Με συνολικά 50 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και animation, το LAGFF 2021 είναι το μεγαλύτερο και περιεκτικότερο online φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου εκτός της Ελλάδας. Πολλές από τις ταινίες, μάλιστα, κάνουν τη Βορειοαμερικανική, Αμερικανική ή Δυτικοαμερικανική πρεμιέρα τους. Το LAGFF αναδεικνύει ταινίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και συμπεριλαμβάνει διεθνείς δημιουργούς ελληνικής καταγωγής. Το Φεστιβάλ προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο, την πολιτισμική ανταλλαγή και συμβάλλει στη γεφύρωση της επαφής των δημιουργών και του Χόλιγουντ.


Για περισσότερες πληροφορίες και νέα, ακολουθήστε το LAGFF στο επίσημο site του Φεστιβάλ, στο Facebook και στο Twitter (@lagff) και στο Instagram (#LAGFF2021).