Buzz

Ξανά στο σινεμά ο Λάρι Μάλεν των U2. Στην Ιρλανδία, φυσικά!

στα 10

Μακριά από τα live και την προετοιμασία για το νέο άλμπουμ των U2, ο Λάρι Μάλεν, ο ντράμερ του συγκροτήματος, ο «ωραίος» για τους fans, ετοιμάζεται για τη δεύτερη δοκιμή του στο σινεμά, δίπλα στη Ζιλιέτ Μπινός!

Ξανά στο σινεμά ο Λάρι Μάλεν των U2. Στην Ιρλανδία, φυσικά!

Η ταινία λέγεται «A Thousand Times Good Night» και γυρίζεται, φυσικά, στο Δουβλίνο. Σκηνοθετεί ο Νορβηγός Ερικ Πόπε, αναγνωρισμένος στο σκανδιναβικό σινεμά, σε μας περισσότερο γνωστός για το «Hawaii, Oslo» του 2004. Προτού στραφεί στο σινεμά, τη δεκαετία του ’80, ο Πόπε δούλευε ως φωτογράφος σε πολεμικές ανταποκρίσεις και το σενάριο της ταινίας βασίζεται σ’ αυτές τις εμπειρίες του.

Η ιστορία παρακολουθεί τη Ρεμπέκα (Ζιλιέτ Μπινός), φωτορεπόρτερ σε εμπόλεμες ζώνες και τα διλήμματα που αντιμετωπίζει, πιεσμένη ανάμεσα στο επικίνδυνο επάγγελμα που ζητά την απόλυτη αφοσίωσή της και την οικογένειά της που υπεραγαπά. Τον σύζυγο της Μπινός θα υποδυθεί ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου (ο Τζέιμι Λάνιστερ του «Game of Thrones» που πρόσφατα είδαμε στο «Κυνηγοί Κεφαλών»), ενώ ο Λάρι Μάλεν και η Μαρία Ντόιλ Κένεντι (η κακιά σύζυγος του κ. Μπέιτς στο «Downton Abbey») κρατούν τους ρόλους των στενών φίλων του ζευγαριού.

Ο πρώτος ρόλος του Μάλεν στο σινεμά ήταν πριν δυο χρόνια, στο «Man on the Train» της Μέρι ΜακΓκούκιαν, με συμπρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Σάδερλαντ. Για τη συμμετοχή του στο «A Thousand Times Good Night», ο Ερικ Πόπε μιλά με εμπιστοσύνη: «Ο Λάρι εξακολουθεί να λέει ότι η υποκριτική βρίσκεται έξω από τον οικείο του χώρο, αλλά είναι θαρραλέος, αισθάνεται ολοένα και πιο ασφαλής και είναι τέλειος για το ρόλο!»

Η ταινία γυρίζεται αυτόν τον καιρό, κατά κύριο λόγο στο Δουβλίνο, με συμπληρωματικά γυρίσματα στο Μαρόκο, την Κένυα και το Αφγανιστάν. Με προϋπολογισμό 7 εκ. δολάρια, το φιλμ είναι συμπαραγωγή της ιρλανδικής Newgrange Pictures και του σουηδικού τμήματος της Zentropa, με σκοπό να βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2013.