Buzz

Τα 5 πιο παράξενα πράγματα που μαθαίνουμε για το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ

στα 10

Οσο περισσότερες ταινίες κάνει τα τελευταία χρόνια ο άλλοτε φειδωλός Τέρενς Μάλικ, τόσο πληθαίνουν τα διασκεδαστικά κι αλλόκοτα παραλειπόμενα από το γύρισμά του.

Τα 5 πιο παράξενα πράγματα που μαθαίνουμε για το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ

Κάποτε περιμέναμε μια δεκαετία για να δούμε νέα ταινία από τον Τέρενς Μάλικ. Τελευταία ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης μοιάζει να βρίσκεται σε έμπνευση, ή σε βιασύνη, ή και τα δυο. Η νέα του ταινία, το «Knight of Cups», μια κυνική υπαρξιακή ματιά στο τίμημα της διασημότητας (λέμε τώρα, γενικά), θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Στην ταινία, με executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο της Faliro House, πρωταγωνιστούν ο Κρίστιαν Μπέιλ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Νάταλι Πόρτμαν, η Ιμοτζεν Πουτς, ενδεχομένως ο Νικ Οφερμαν και, σίγουρα, η φωνή του Αντόνιο Μπαντέρας. Κι επειδή δεν έχει υπάρξει ταινία του Μάλικ που να μη φέρει μαζί της δηλώσεις παραδοξότητας από τους συντελεστές, μαζεύουμε τα 5 πράγματα που μάθαμε τις τελευταίες μέρες για το «Knight of Cups», που μας έκαναν να χαμογελάσουμε.

Διαβάστε ακόμη: «Knight of Cups»: δείτε το trailer και μετρήστε λόγους που ανυπομονούμε για την νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ

Τι είπαν οι παραγωγοί Μιν Κάο και Αλεξ Γουόλτον στο Hollywood Reporter

1.«Ο Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Ρικ, ένα σεναριογράφο και σκηνοθέτη που ζει στην Καλιφόρνια. Απ’ έξω μοιάζει σαν ο Ρικ να τα έχει όλα. Από μέσα, είναι άδειος με πολλούς τρόπους κι αυτό είναι το ταξίδι του, καθώς αναζητά πώς να γεμίσει το κενό

knight of cups 607

Διαβάστε ακόμη: Το μυστηριώδες «Project V» του Τέρενς Μάλικ

2.«Το θέμα είναι ο περιορισμός των προσδοκιών. Ο Τέρενς Μάλικ δούλευε σε μια ταινία που αποτελεί εσωτερικό μονόλογο κι αυτό τον έφερε σε αδιέξοδο. Ετσι, από νωρίς, εγκατέλειψα την ιδέα ότι το φιλμ θα ήταν έτοιμο στην ώρα του. Εκείνο που έκανα ήταν να ενθαρρύνω τον Τέρι να ζητήσει βοήθεια. Συνήθως επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς κι είναι πολύ προστατευτικό μ’ αυτό που κάνει.»

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2015: Με Τέρενς Μάλικ υποψήφιο για τη Χρυσή Αρκτο

3.«Η περίοδος του γυρίσματος ήταν δύσκολη για τον Κρίστιαν Μπέιλ. Είχε μόλις τελειώσει το “The Dark Knight Rises” και βρισκόταν στο επίκεντρο των δολοφονιών στην Ορόρα του Κολοράντο. Μπορούσες να δεις ότι το συμβάν τον είχε διαλύσει. Κι επιπλέον είναι απόλυτα ένας ηθοποιός της Μεθόδου. Κι έτσι αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι εύκολο να εμφανίζεσαι και ν’ ατενίζεις τον ουρανό για πέντε κι έξι ώρες κάθε μέρα.»

Διαβάστε ακόμη: Παιχνίδια στην άμμο, στα γυρίσματα του Τέρενς Μάλικ…

knight of cups2 607

Τι είπε ο Αντόνιο Μπαντέρας στο Collider.

4.«Εφτασα στο σετ και, βασικά, ο Μάλικ μου είπε, “Αντόνιο, δε σου στείλαμε το σενάριο γιατί δεν υπάρχει σενάριο κι έτσι αυτόν το μονόλογο που σου έδωσα” – που κυριολεκτικά δεν έβγαζε κανένα νόημα – “θα τον γυρίσω σε εννιά διαφορετικές τοποθεσίες και θ’ αυτοσχεδιάσω μαζί σου και θα σου στείλω και κάτι που αποκαλώ τορπίλες”. Κι αυτές οι τορπίλες ήταν άνθρωποι που έρχονταν στη μέση του μονολόγου κι άρχιζαν να αυτοσχεδιάζουν μαζί μου. Μου έστειλε μια πανέμορφη γυναίκα, μου έστειλε μια ηλικωμένη κυρία, μου έστειλε ένα γκρουπ από τρεις ράπερ. Κατέληξα μέσα σε μια πισίνα με τρεις κοπέλες και το σμόκιν μου.»

5.«Δεν ξέρω αν το μονόλογό μου στην ταινία τον λέω ως κάποιος ήρωας ή ως ο εαυτός μου. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω τι έκανε αυτή η ιδιοφυία του σινεμά.»

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε περισσότερα: