Φεστιβάλ / Βραβεία

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νέας Υόρκης: πρεμιέρα με Carnage

στα 10

Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης θα ανοίξει με την νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, «Carnage». To φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νέας Υόρκης: πρεμιέρα με Carnage
Κουαρτέτο σπουδαίων ερμηνειών υπόσχεται το Carnage

Lincoln Center, 30 Σεπτεμβρίου, μεγάλη πρεμιέρα του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με το «Carnage» του Ρομάν Πολάνσκι. H ταινία θα έχει κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βενετίας, και η προβολή της στην Νέα Υόρκη θα αποτελεί την πρώτη επίσημή της στην Αμερική.

Βασισμένη στο «God of Carnage», το θεατρικό της Γιασμίνα Ρεζά (Γαλλίδα συγγραφέας και βιογράφος του Σαρκοζί), το οποίο το 2009 είχε βραβευτεί με το βραβείο Τony, η ταινία ακολουθεί τα γεγονότα που θα φέρουν αντιμέτωπα δύο ζευγάρια γονέων που πληροφορούνται ότι τα παιδιά τους έμπλεξαν σ' έναν άσχημο καβγά στην αυλή του σχολείου τους. Στην αρχή τα πράγματα κυλούν πολιτισμένα, μέχρι που πέφτουν οι μάσκες. Πρωταγωνιστές του Πολάνσκι οι Τζόντι Φόστερ, Τζον Σ. Ράιλι, Κέιτ Γουίνσλετ και Κριστόφ Βαλτς.

Από το «Μαχαίρι στο Νερό» (το οποίο είχε προβληθεί στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 1963), μέχρι τον «Ενοικο», ο Ρομάν Πολάνσκι έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράγει δραματική ένταση σε περιορισμένους χώρους - χωρίς το αποτέλεσμα να είναι κλειστοφοβικά ή βαρετά θεατρικό, αυτό που τρέμει δηλαδή κάθε κινηματογραφική μεταφορά θεατρικού έργου.

«Με τέσσερις αριστουργηματικές ερμηνείες, το Carnage θα είναι ένα ακόμα αριστούργημα της καριέρας του, την οποία αναγάγει σε άλλο επίπεδο» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πένια, διευθυντής προγράμματος του φεστιβάλ.

«Η ταινία θα προκαλέσει διάλογο για σύγχρονα κοινωνικά θέματα και αυτό εγγυάται να ξεκινήσει το φεστιβάλ με μία πολύ ενδιαφέρουσα, αξιομνημόνευτη βραδιά!» προσθέτει και η διευθύντρια, Ροζ Κούο.

Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης θα διαρκέσει 17 μέρες και υπόσχεται να φιλοξενήσει μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά.