Buzz

«The King and I»: Η Ανι Λίμποβις μας δείχνει τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης

στα 10

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε η Ανι Λίμποβιτς για την παράσταση «Ο Βασιλιάς κι Εγώ» που θα κάνει πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη τον Απρίλιο.

«The King and I»: Η Ανι Λίμποβις μας δείχνει τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης

Aν κανείς μας αφηγηθεί σήμερα, Μάρτιο του 2015, τη σύνοψη του «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», το μιούζικαλ των Ρότζερς & Χάμερστιν που έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το 1951 με τους Γιουλ Μπρίνερ και Γκέρντρουντ Λόρενς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (και τον ίδιο με την Ντέμπορα Καρ στην κινηματογραφική μεταφορά του 1956) θα μας ακουστεί περιέργως επίκαιρη, παρόλο που αφορούσε τον μονάρχη της Ταϊλάνδης στις αρχές του 19ου αιώνα: υπάρχουν ακόμα κράτη με ηγέτες-δικτάτορες, που όμως έχουν μία διαστροφική σχέση ζήλιας-απέχθειας με τη δυτική κουλτούρα, ενώ σοκάρονται μπροστά στο εξωτικό είδος μίας γυναίκας που έχει άποψη. Οι περισσότεροι σήμερα δεν τις παντρεύονται βέβαια, τις λιθοβολούν.

Αυτό ισχυρίζεται ο Μπάρλετ Σιρ που υπογράφει την παράσταση που βρίσκεται ήδη σε previews στο Lincoln Center Theater, με πρωταγωνιστές τους Κεν Γουατάναμπι («Γράμματα από την Ιβο Τζίμα») και Κέλι Ο' Χάρα (« Peter Pan Live!»). Πόσο επίκαιρο είναι.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε η Ανι Λίμποβιτς για την παρουσίαση της παράστασης στο Vanity Fair

The King and I Leibovitz 607

The King and I Leibovitz 607 2

Η επιλογή των πρωταγωνιστών ήταν σχετικά εύκολη: η Κέλι Ο' Χάρα έχει προϋπηρεσία στο Lincoln Center κι όσο για τον Κεν Γουατάναμπι, ο Σιρ ήταν βέβαιος: «Δεν ήθελα έναν δεινό τραγουδιστή, δεν ήθελα έναν ηθοποιός που μπορούσε να σταθεί σε μιούζικαλ. Ηθελα έναν Βασιλιά.»

The King and I Leibovitz 607 3

Πιο δύσκολο ήταν να πεισθεί ο Γουατάναμπι, ο οποίος δείλιασε μπροστά στον εμβληματικό ρόλο που έκανε διάσημο ο Γιουλ Μπρίνερ (κερδίζοντας και το ΤΟΝΥ για τη θεατρική παράσταση και το Οσκαρ για την κινηματογραφική μεταφορά). «Στην Ιαπωνία έχουμε ένα γνωμικό» είπε ο Γουατάναμπι. «Μπορείς να πείσεις ακόμα κι ένα γουρούνι να σκαρφαλώσει σ' ένα δέντρο, αν το καλοπιάσεις με γλυκόλογα».

Το «Ο Βασιλιάς κι Εγώ» θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 16 Απριλίου και θα παίζεται μέχρι τον Ιούλιο στο Vivian Beaumont θέατρο του Lincoln Center.

.

Διαβάστε περισσότερα: