Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου 2023 στρέφει το βλέμμα σε έναν καλύτερο κόσμο

στα 10

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου ξεκινάει στις 25 Ιουνίου και υπόσχεται πέντε ημέρες κινηματογραφικής απόλαυσης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου 2023 στρέφει το βλέμμα σε έναν καλύτερο κόσμο

Αν έχεις βρεθεί έστω και μια φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου γνωρίζεις πως ο συνδυασμός κυκλαδίτικο νησί και παγκόσμιο σινεμά αποκτά νέο νόημα.

Στο κέντρο ενός από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η κινηματογραφική γιορτή του Φεστιβάλ της Κιμώλου, έρχεται για να κηρύξει ουσιαστικά την αφετηρία της θερινής σεζόν στα τέλη του Ιούνη, με καθημερινές προβολές και εκπλήξεις που φέτος, στην πέμπτη του χρονιά, έχουν... ελληνικό χρώμα.

Kimolos

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ μένει σταθερά προσνατολισμένο στα περιβαλλοντικά θέματα αλλά και τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, σκηνοθέτης Μανουέλ ντε Κόκο:

«Η ιδέα είναι να προβάλλουμε ταινίες με θέμα το περιβάλλον που δείχνουν το μεγαλείο της γης που μας φιλοξενεί και όχι εκείνες που αποτυπώνουν εικόνες καταστροφής. Υπάρχουν έργα που μας δείχνουν την θετική πλευρά της ζωής, όπου η φύση ζει και βασιλεύει, τα δέντρα χαίρονται να μεγαλώνουν, οι θάλασσες έχουν κρυστάλλινα νερά, τα ζώα τρέχουν ανέμελα και οι άνθρωποι μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αξίες. Ας περάσουμε θετικά μηνύματα.»

the great The Great Distance Delivers Crane

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, 6 ταινίες σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρεμίερα που στρέφουν το βλέμμα σε θέματα του κόσμου σήμερα, διεκδικούν το μεγάλο βραβείο - Golden Tree, της διοργάνωσης. Αυτές είναι:

Happy Sandwich του Τσουκάσα Κισιμότο, γαστρονομικό/περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ από την Ιαπωνία, 2023 (Διεθνής Πρεμιέρα)
Cold as Marble του Ασίφ Ρουστάμοφ, ψυχολογικό δράμα/θρίλερ από το Αζερμπαϊτζάν, 2022 (Πανελλήνια Πρεμιέρα)
The Great Distance Delivers Crane του Λαπάλ Γκιάλ, δραματική από το Θιβέτ, 2022 (Πανελλήνια Πρεμιέρα)
How του Λιού Τενγκ, μεταφυσικό δράμα από την Κίνα 2023 (Πανευρωπαϊκή Πρεμιέρα)
Greece των Κλαούντια Γιούπτνερ και Εβα Σπράιτζχοφερ, κωμωδία από την Αυστρία, 2023 (Διεθνής Πρεμιέρα) | H προβολή θα γίνει παρουσία των συντελεστών της ταινίας.
Between Earth and Water του Κάρλος Αλαστρουέι, φαντασίας από την Ισπανία, 2023 (Παγκόσμια Πρεμιέρα) | Η προβολή θα γίνει παρουσία των συντελεστών της ταινίας.

nothing holier than a dolphin Nothing Holier than a Dolphin

Για πρώτη φορά φέτος, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαγωνίζονται και τρεις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο τμήμα «Discovery Greek Cinema». Αυτές είναι οι:

The Last Hunt του Χαράλαμπου Γιαννακάκη
Τhe Every Man / Woman του Γιώργου Λούκα (Παγκόσμια Πρεμιέρα) | Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίαςΓιώργου Λούκα.
Nothing Holier than a Dolphin της Ισαβέλλας Μαργάρα

Τα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονείμει τετραμελής κριτική επιτροπή. Για πρώτη χρονιά φέτος η κριτική επιτροπή απαρτίζεται αποκλειστικά από Έλληνες. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Ζήνος Παναγιωτίδης (διανομέας, Rosebud.21) και μέλη οι Ηλιάνα Ζακοπούλου (Υπεύθυνη διεύθυνσης, προώθησης Hellas Films στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), η Κάτια Πανταζή (παραγωγός) και η Φιλιώ Λούβαρη (Διευθύντρια του φεστιβάλ Μήλου «Από τη Θάλασσα»).

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει η ηθοποιός Σοφιάνα Φωτίδη και θα συντονίσει η Σοφία Αθανασάκη μέλος της ομάδας του The Greek Film Festival in Berlin.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου - Διοργάνωση: Glory Films, Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Αιγίδα /Υποστήριξη: ΕΟΤ, Αιγίδα: Δήμος Κιμώλου, Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ ΝότιοΑιγαίο, Δεύτερο Πρόγραμμα, Υποστήριξη: ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δωροδότης: ΧαράλαμποςΒεντούρης / Χορηγοί: SeaJets, Blue Gem, Aria Hotels, Sir Athens, Athens Flair,Psathaki, Monachofolitses, Kimolos Houses, Μπαλκόνι στις Κυκλάδες.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Την αφίσα του KIFF 2023 έχει σχεδιάσει ο μόνιμος συνεργάτης του KIFF Αντώνης Κλειδουχάκης

kimolos