Buzz

Κι ο πόλεμος ξέσπασε: ο Τζουντ Λο μηνύει την Sun και τον Ρούπερτ Μέρντοκ

στα 10

Ο Χιου Γκραντ έκανε την αρχή σ' ένα σκάνδαλο που πήρε τιτάνιες διαστάσεις, κι ο Τζουντ Λο ακολουθεί μηνύοντας την tabloid εφημερίδα «The Sun» και τον Ρούπερτ Μέρντοκ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράνομες ηχογραφήσεις.

Κι ο πόλεμος ξέσπασε: ο Τζουντ Λο μηνύει την Sun και τον Ρούπερτ Μέρντοκ

Οι εξελίξεις που αφορούν την εδώ και δεκαετίες αυτοκρατορία Τύπου του Ρούπερτ Μέρντοκ είναι ραγδαίες κι έχουν τη μορφή και τη συνέπεια χιονοστιβάδας. Μεγάλα επιχειρηματικά στελέχη, αρχισυντάκτες και φαινομενικά ακλόνητα πρόσωπα οδηγήθηκαν σε παραίτηση, η εφημερίδα «News of the World» έκλεισε, οι μηνύσεις συνεχίζουν να εκκρεμούν, ο ίδιος ο Μέρντοκ, που είδε τις μετοχές του να κατρακυλούν, οδηγήθηκε σε δημόσια απολογία.

Οσο διαβάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς ξεσκεπάζονται τα σκάνδαλα στο εξωτερικό - με το μαχαίρι να φτάνει στο κόκκαλο, ακόμα κι αν στο δρόμο του βρεθούν πολιτικά πρόσωπα ή μεγιστάνες με τεράστια δύναμη- πέσαμε πάνω στην είδηση άλλου ενός σταρ που βρήκε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει: ο Τζουντ Λο, ακολουθώντας τα βήματα του Χιου Γκραντ, χτύπησε το άλλο απόκτημα του Μέρντοκ, την κίτρινη εφημερίδα «The Sun», η οποία έχει πουλήσει εκατομμύρια φύλλα με λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του ηθοποιού.

Σήμερα ο Λο επικαλείται ότι και το δικό του τηλέφωνο είχε κοριούς, και δικά του πρόσωπα είχαν κρυφά ηχογραφηθεί και όλες οι παράνομες δραστηριότητες των ρεπόρτερ των «News of the World» είχαν υιοθετηθεί και από την «Sun».

H απάντηση του Μέρντοκ μέσω των δικηγόρων του ήταν αμείλικτη και οργισμένη: «Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση του κύριου Λο είναι μία βαθιά κυνική και κακόβουλη προσπάθεια να παρασύρει στο σκάνδαλο και την Sun. Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη στους ισχυρισμούς του και ορκιζόμαστε να πολεμήσουμε με μένος την κακόβουλη αυτή δυσφήμιση στα δικαστήρια.»

Τζουντ, ο Χιου είχε καλοστημένο σχέδιο και αποδείξεις στα χέρια του. Ελπίζουμε να έχεις κάνει το κουμάντο σου...