Buzz

O Χιου Γκραντ ξεσκεπάζει και κλείνει βρετανικό tabloid!

στα 10

O Χιου Γκραντ αντεπιτίθεται: στήνοντας ένα κόλπο σε γνωστό δημοσιογράφο της κίτρινης εφημερίδας «News of the World», κατάφερε να στρέψει την προσοχή των media στις τακτικές των παράνομων ηχογραφήσεων, να ξεσκεπάσει κύκλωμα συνεργατών από την αστυνομία αλλά και τους κυβερνώντες πολιτικούς. Δείτε το βίντεο!

O Χιου Γκραντ ξεσκεπάζει και κλείνει βρετανικό tabloid!
«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πρώτη πρωθυπουργός που συνειδητοποίησε τη δύναμη των media και συνεργάστηκε με τις σκοτεινές τους μεθόδους»

Οχι δεν πρόκειται για ταινία! Οταν ο Χιου Γκραντ άκουσε ότι η τακτική της tabloid εφημερίδας «News of the World» είναι να τοποθετεί κοριούς στα τηλέφωνα και στα σπίτια των σταρ, των πολιτικών ή των απλών ανθρώπων που είναι στα φώτα του προβολέα για κάποια πολύκροτη δίκη που τους εμπλέκει, αποφάσισε να δράσει.

Εμφανίστηκε σε τοπική παμπ όπου γνώριζε ότι συχνάζει ο δημοσιογράφος της «News of the World» Πολ ΜακΜάλαν, κι έκατσε δίπλα του δήθεν για μια μπύρα. Εκεί τον ρώτησε για τις τακτικές της εφημερίδας, κι ο ΜακΜάλαν παραδέχτηκε - καυχήθηκε μάλλον- ότι ναι τοποθετούν κοριούς, ναι η αστυνομία παρέχει παράνομα πληροφορίες γιατί λαδώνεται, ναι η πολιτική ηγεσία συνεργάζεται επίσης γιατί ποιος να τα βάλει με τον... Ρούπερτ Μέρντοκ, τον μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη της «News of the World». Μόνο που ο ΜακΜάλαν δεν γνώριζε στο μεθυσμένο παραλήρημά του ότι ο Γκραντ... φορούσε μικρόφωνο.

O Γκραντ δημοσίευσε τις αποκαλύψεις, λέξη προς λέξη, στο περιοδικό «New Statesman» κι ένα τεράστιο σκάνδαλο ξέσπασε στα βρετανικά media. Κι αν οι τακτικές της κίτρινης εφημερίδας που στην ουσία άνοιξε τον δρόμο στον Ρούπερτ Μέρντοκ στην κατάκτηση των Βρετανικών media ήταν λίγο πολύ γνωστές, μέχρι την στιγμή που ο Χιου Γκραντ ανέλαβε δράση, ελάχιστες αποδείξεις υπήρχαν για τις πρακτικές της.

Τις τελευταίες μέρες, ως αποτέλεσμα της έρευνας που ξεκίνησε και των αποκαλύψεων ότι η εφημερίδα είχε καταγράψει συνομιλίες από τα κινητά τηλέφωνα, συγγενών Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ, συγγενών των θυμάτων των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 και τα μηνύματα από τα κινητά δυο δολοφονημένων κοριτσιών, έκαναν τη δημόσια κατακραυγή, καθολική.

Τον περασμένο Απρίλιο, όταν οι αποκαλύψεις του Χιου Γκραντ δημοσιεύτηκαν στο «New Statesman», οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δοκίμασαν να ζητήσουν συγνώμη, αλλά το σκάνδαλο δεν έλεγε να σβήσει. Την εβδομάδα που πέρασε, κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων και την άρνηση των διαφημιζόμενων να συσχετιστούν με την εφημερίδα, η κρίση βάθυνε και την Πέμπτη ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ανακοίνωσε ότι το φύλλο της Κυριακής, θα είναι το τελευταίο για την σκανδαλοθηρική φυλλάδα του.

Δείτε το βίντεο όπου ο Χιου Γκραντ εξηγεί σε εκπομπή του BBC πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα κι έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ΜακΜάλαν που βρίσκεται στο στούντιο.

Να σημειώσουμε ότι η «News of the World» ήταν η tabloid εφημερίδα που το 1995 είχε τυπώσει στο εξώφυλλό της τη σύλληψη του Γκραντ στη διαβόητη «συνεύρεσή του» με τραβεστί στο Λος Αντζελες.

Τελικά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που πράγματι τρώγεται κρύο...