Buzz

Κερνάμε «Fish n' Chips»

στα 10

H πρώτη μεγάλου μήκους του Ηλία Δημητρίου, προβάλλεται από χτες στον κινηματογράφο Δαναό. Δέκα από εσάς μπορούν να τη δουν τη Δευτέρα, δωρεάν!

Flix Team
Κερνάμε «Fish n' Chips»

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Ηλίας Δημητρίου (βραβεύτηκε φέτος από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης), έχει την εξυπνάδα να μιλήσει για κάτι που γνωρίζει καλά, το θέμα της ανθρώπινης ταυτότητας, της προέλευσης, της βαρύτητας και της προδοσίας της. Με την οικειότητα που του δίνει η γνώση του και με σκηνοθετική σιγουριά, φτιάχνει έναν ήρωα πολυδιάστατο και ταυτόχρονα γνώριμο και προσιτό, ο οποίος καταλαβαίνεις αμέσως ποιος είναι. Ο Αντι είναι ο βιοπαλαιστής, ο «μικρός» άνθρωπος που ως ονειροπόλος θέλει να προσαρμόσει το κοινωνικό περιβάλλον στο όνειρό του. Κι όταν οι καλές του προθέσεις δε βρουν ανταπόκριση, θα νιώσει το μικρό θάνατο της προδοσίας.

Ο Αντι είναι Κύπριος μετανάστης στο Λονδίνο. Περνά τη ζωή του τηγανίζοντας «fish and chips» κι ακούγοντας τη μάνα του που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και δικό του όνειρο και ο Αντι θ’ αποφασίσει να επιστρέψει στην Κύπρο και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του. Μόνο που ο Αντι, αντί να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, θα έρθει αντιμέτωπος με μια απρόσμενη αλήθεια: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο αλλά κι εκείνος δεν είναι σίγουρος για το πού ανήκει και για το πόση σημασία έχει αυτό.

Διαβάστε εδώ την κριτική του flix για την ταινία, μια συνέντευξη του Ηλία Δημητρίου καθώς και μια του εξαιρετικού πρωταγωνιστή του, Μάριου Ιωάννου.

Αν τα παραπάνω σας άνοιξαν την όρεξη, πέντε από εσάς μπορούν να κερδίσουν μια διπλή πρόσκληση για να δουν την ταινία την ερχόμενη Δευτέρα δωρεάν στον κινηματογράφο Δαναό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr γράφοντας Fish n' Chips στο θέμα και συμπληρώνοντας οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμό σας κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι πέντε τυχεροί θα ειδοποιηθούν την Κυριακή το βράδυ.

Αν πάλι δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τη δευτέρα κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως αν δείτε την ταινία ως την Κυριακή 13 Μαϊού, μπορεί εκτός από την ταινία να γευματίσετε και με fish n' chips στο ιρλανδέζικο εστιατόριο James Joyce στο Μοναστηράκι. 'Η αν πάλι δεν κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση, μπορείτε να περιμένετε ως την Τετάρτη, αφού το εισιτήριο στο Δαναό κάθε Τετάρτη στοιχίζει μόνο 5 ευρώ!


Tags: FISH N CHIPS