Buzz

Κερδίστε τις «21 Ιστορίες και το Κοράκι» του Εντγκαρ Αλαν Πόε!

στα 10

Αν και δεν χρειάζεται πραγματικά καμία αφορμή για να επιστρέφεις στο σύμπαν του Εντγκαρ Αλαν Πόε, «Το Κοράκι», η κινηματογραφική μας καταβύθιση στον κόσμο του συγγραφέα, που βγαίνει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες είναι η ιδανική...

Flix Team
Κερδίστε τις «21 Ιστορίες και το Κοράκι» του Εντγκαρ Αλαν Πόε!

Το «Κοράκι» του Εντγκαρ Αλαν Πόε εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845, για να γίνει εκτός από το διασημότερο έργο του και ένα από τα διασημότερα (πεζά) ποιήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, χαρακτηριστικό της γοτθικής και μεταφυσικής κληρονομιάς του στις γενιές που θα ακολουθούσαν.

Εργο πρωτίστως πάνω στη μνήμη, την επιθυμία και τον έρωτα, το «Κοράκι» που έκανε διάσημο αλλά όχι και πλούσιο τον συγγραφέα του, θα αποτελούσε μέσα στα χρόνια και ένα σύμβολο της ποπ κουλτούρας καθώς ενσωματώθηκε ως αναφορά στη λογοτεχνία, το σινεμά, την τηλεόραση και τη μουσική ως μια διαρκή αναζήτηση του «σκοτεινού» σύμπαντος του Πόε.

Η τελευταία μεταφορά του ποιήματος στον κινηματογράφου (ξεχωρίζουν οι ελεύθερες διασκευές του 1935 με τον Μπέλα Λουγκόζι και το φιλμ του Ρότζερ Κόρμαν το 1963) βρίσκει τον Τζον Κιούζακ στο ρόλο του Εντγκαρ Αλαν Πόε στο «Κοράκι» του Τζέιμς ΜακΤιγκ που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 31 Μαΐου.

Τρεις από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από ένα αντίτυπο του βιβλίου «21 Ιστορίες και το Κοράκι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε καινούρια μετάφραση της Κατερίνας Σχίνα, αρκεί να μας στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Κοράκι» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail την Τετάρτη 6 Ιουνίου.

To «21 Ιστορίες και το Κοράκι» αποτελεί μια όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του πολυσύνθετου και πολυώνυμου πεζογραφικού έργου του Εντγκαρ Αλαν Πόε και καλύπτει το κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για μια ανθολογία των σημαντικότερων έργων του - συχνά υποτιμημένου - Αμερικάνου συγγραφέα. Πεζογραφήματα που εντάσσονται στις ενότητες του τρόμου, του φανταστικού, του μυστηρίου, της περιπέτειας και της επιστημονικής φαντασίας (ανάμεσα τους η «Βερενίκη», ο «Μαύρος Γάτος», το «Δολοφονίες της Οδού Μοργκ», το «Προσωπείο του Κόκκινου Θανάτου» και άλλα καθώς και το διάσημο ποίημα «Το Κοράκι» συνθέτουν αυτή την ανθολογία, που συμπληρώνεται με κατατοπιστικές εισαγωγές στα περιεχόμενα έργα και εκτενείς σημειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το «Κοράκι» του Τζέιμς ΜακΤιγκ και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το «21 Ιστορίες και ένα Κοράκι» των εκδόσεων Μεταίχμιο στο επίσημο site του εκδοτικού οίκου.