Buzz

Κερδίστε προσκλήσεις για τα «Κορίτσια της Βροχής» της Αλίντας Δημητρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

στα 10

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Flix σας προσκαλούν να δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Τα Κορίτσια της Βροχής», ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για τους γυναικείους αγώνες, χαμένους και μη.

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για τα «Κορίτσια της Βροχής» της Αλίντας Δημητρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Κορίτσια της Βροχής» της Αλίντας Δημητρίου αποτελούνται από μαρτυρίες γυναικών, πολλών και ωραίων, διαφόρων ηλικιών, καταγωγών και τρόπων ζωής, που τις ενώνει το ένα πράγμα που δεν μπορεί να ξεχαστεί: ο κοινός αγώνας για κάτι που πίστεψαν, την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη δικτατορία και η κοινή ανάμνηση της βίας και της περιφρόνησης που αντιμετώπισαν από την εξουσία.

Tρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας που ξεκίνησε με τα «Πουλιά στους Βάλτους» (για την κατοχή) και συνεχίστηκε με το «Η Ζωή στους Βράχους» (για τον εμφύλιο και την εξορία»), τα «Κορίτσια της Βροχής καλύπτουν την ιστορία από τη δικτατορία μέχρι και σήμερα, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την καθαρή ματιά της Δημητρίου που με μόνο υλικό τα πρόσωπα που κινηματογραφεί καταφέρνει να μεταφέρει ζωντανό το πνεύμα μιας ολόκληρης εποχής. Και γιατι όχι ένα καίριο σχόλιο για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι αγώνες, χθες σήμερα και αύριο!

Πέντε από εσάς θα κερδίσετε από μια μονή πρόσκληση για τις προβολές της ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τις μέρες Παρασκευή (13/01), Δευτερα (16/01), Τριτή (17/01) και Τετάρτη (18/01). Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μας στείλετε το ονοματεπώνυμο σας και την ώρα προβολής που προτιμάτε (17.30 ή 22.00) με ένα e-mail στο win@flix.gr πάντοτε με την ένδειξη «Ταινιοθήκη». Οι νικητές θα ειδοποιηθούν το πρωί της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου με e-mail.

Διαβάστε περισσότερα για τα «Κορίτσια της Βροχής»