Buzz

Κερδίστε Blu - Ray από «Το Ακρωτήρι του Φόβου» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

H Sony Pictures Home Entertainment Hellas και το Flix σας χαρίζουν συλλεκτικά Blu-Ray από το «Ακρωτήρι του Φόβου» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Flix Team
Κερδίστε Blu - Ray από «Το Ακρωτήρι του Φόβου» του Μάρτιν Σκορσέζε

Ηταν 1991 όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε ανέλαβε το ριμέικ του «Cape Fear», της ταινίας που το 1962 είχε γυρίσει ο Τζ. Λι Τόμπσον με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ και Γκρέκορι Πεκ, σε μια από τις πρώτες «αποδομήσεις» του αμερικανικού ονείρου που θα κυριαρχούσε ολόκληρη τη δεκαετία του '60 στο αμερικανικό σινεμά.

Το ριμέικ ήταν αρχικά προορισμένο για να το γυρίσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η υπερβολική βία του σεναρίου, που έγραψε ο Γουέσλι Στρικ πατώντας πάνω στο πρωτότυπο σενάριο του Τζέιμς Ρ. Γουεμπ που με τη σειρά του ήταν βασισμένο στο μυθιστόρημα «The Executioners» του Τζον Ντ. ΜακΝτόναλντ, τον βρήκε όμως αμήχανο. Με αποτέλεσμα να παραδώσει το πρότζεκτ στον Μάρτιν Σκορσέζε, ανταλάσσοντας το με τη «Λίστα του Σίντλερ», την οποία ο Σκορσέζε είχε αποφασίσει πως δεν θα κάνει. Ο Σπίλμπεργκ θα κρατούσε, ωστόσο, το ρόλο του παραγωγού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Σκορσέζε να μεγαλουργήσει με μια παραβολή πάνω στο καλό και το κακό.

Αν το «Ακρωτήρι του Φόβου» θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα ριμέικ που γυρίστηκε ποτέ, το οφείλει στις καίριες αλλαγές του σεναρίου από την πρωτότυπη ταινία που ανέβασε τους τόνους της εκδίκησης, της σεξουαλικότητας και της γκρίζας περιοχής ανάμεσα στο καλό και το κακό, στην ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που στην έκτη του συνεργασία με τον Σκορσέζε υπήρξε για ακόμη μια φορά υποψήφιος για Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου και στην χιτσκοκική ατμόσφαιρα που ειδικά στο δεύτερο μέρος επιβιβάζει τον θεατή σε ένα rollercoaster απειλής και σασπένς.

Το Blu-Ray του «Cape Fear» που κυκλοφορεί από την Sony Pictures Home Entertainment Hellas και περιλαμβάνει κομμένες σκηνές, making of της ταινίας, σκηνές από τα γυρίσματα και ντοκιμαντέρ για τα σκηνικά, φωτογραφικό υλικό και πολλά άλλα, δίνοντας μια νέα διάσταση σε ένα έτσι κι αλλιώς κλασικό πλέον φιλμ.

cape

Για να διεκδικήσετε ένα από τα Blu-Ray του «Cape Fear», προσφορα της Sony Pictures Home Entertainment Hellas και του Flix, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Cape Fear» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιήθουν με e-mail την Παρασκευή 6 Ιουλίου.


Διαβάστε περισσότερα για το «Cape Fear» και τα ριμέικ που υπήρξαν καλύτερα από τις ταινίες στις οποίες βασίστηκαν