Buzz

Kennedy Center Honors: Τζορτζ Κλούνεϊ & U2 βραβεύτηκαν χθες

στα 10

Μαζί με την «Αυτοκράτειρα της Soul» Γκλάντις Νάιτ, την Christian-pop τραγουδίστρια Εϊμι Γκραντ και την Κουβανή διευθύντρια ορχήστρας Τάνια Λεόν, οι Iρλανδοί ρόκερς και ο Τζορτζ Κλούνεϊ έλαβαν την ανώτατη τιμή από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Kennedy Center Honors: Τζορτζ Κλούνεϊ & U2 βραβεύτηκαν χθες

Μετά από 5 χρόνια, τα Kennedy Center Honors επέστρεψαν στην Οπερα του κτιρίου για να στεγάσουν την απονομή των τιμητικών μεταλλίων των τεχνών κι επιστημών στους επίλεκτους της φετινής χρονιάς, από τα χέρια του Πρόεδρου της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν.

Τα τιμώμενα πρόσωπα για το 2022 ήταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ, τα μέλη των U2, η Γκλάντις Νάιτ, η Εϊμι Γκραντ και η Τάνια Λεόν. Για κάθε έναν από αυτούς μίλησαν, αφιέρωσαν, τραγούδησαν φίλοι και συνάδελφοί τους.

Kennedy Center Honors

Τον Τζορτζ Κλούνεϊ τον παρουσίασαν οι Μπραντ Πιτ (ο οποίος έντυσε με το σπικάζ του το ειδικό τιμητικό βίντεο για το σύνολο της καριέρας του Κλούνεϊ) κι, επί σκηνής, η Τζούλια Ρόμπερτς, που εμφανίστηκε με ένα φόρεμα φτιαγμένο από φωτογραφίες του.

Στο τραπέζι της Ρόμπερτς καθόντουσαν κι άλλα μέλη της οικογένειας του ηθοποιού: η γυναίκα του Αμάλ, ο πατέρας του Νικ και οι φίλοι και συνάδελφοί του Ρίτσαρντ Κιντ, Ντον Τσιντλ και Ματ Ντέιμον. Η Νταϊάν Ριβς τραγούδησε ένα κομμάτι από το σάουντρακ του «Καληνύχτα και Καλή Τύχη» (2005) και όλοι έκαναν μία πρόποση / έναν σύντομο λόγο για τον «αγαπημένο τους Τζορτζ».

Kennedy Center Honors

Πολύ συγκινητική η στιγμή που μίλησε για αυτόν ο πρώην δημοσιογράφος πατέρας του. Την μέρα που δολοφονήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και έπρεπε να γράψει το κείμενό του για το δελτίο ειδήσεων, ο 7χρονος τότε Τζορτζ μπήκε στο δωμάτιο κρατώντας μία σακούλα με όλα τα παιχνίδια/όπλα του. «Δεν τα θέλω πια» είπε στον πατέρα του. Κι ο ακτιβιστής Τζορτζ γεννιόταν εκείνη τη στιγμή.

Kennedy Center Honors

Kennedy Center Honors

Οσο αφορά στους υπόλοιπους τιμώμενους, μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές:

  • Οταν οι Pips (Gladys Knight & The Pips) μαζί με τον Γκαρθ Μπρουκς τραγούδησαν το «Midnight Train to Georgia», η Αριάνα Ντεμπόουζ το «I Heard It Through the Grapevine» και όλοι μαζι το «That's What Friends Are For». Δεν έμεινε μάτι στεγνό.  
  • Οταν ο Εντι Βέντερ των Pearl Jam τραγούδησε τα «Elevation» και «One» των U2, ενώ ο Σον Πεν έβγαλε έναν πολύ συγκηνιτικό λόγο για την φιλανθρωπική διάσταση της μπάντας.
  • Οταν ο Σάσα Μπάρον Κοέν (ως Borat) ανέλαβε να υμνήσει το συγκρότημα «στο όνομα του Me 2». «Σας παρακαλώ να αφαιρέσετε το άλμπουμ σας από το iphone μου. Και να σταματήσετε να πολεμάτε τους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο!»
  • Οταν η Τζούλια Ρόμπερτς (ναι, ξανά!) άλλαξε φόρεμα και φόρεσε μία πράσινη τουαλέτα με τους στίχους των τραγουδιών των U2, καλώντας τους επί σκηνής για να πιουν ένα «Μαύρο Βελούδο» κοκτέιλ (Guinness με σαμπάνια)

Kennedy Center Honors

Kennedy Center Honors

Kennedy Center Honors

Kennedy Center Honors

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτησε τους καλλιτέχνες λέγοντας «Δεν χρειάζεται καν να ξέρεις αγγλικά για να νιώσεις τη σκηνή μιας ταινίας ή να αισθανθείς τα κομμάτια σας. Η τέχνη δεν μάς ψυχαγωγεί μόνο - μάς ενώνει».

Ολόκληρη η βραδιά θα μεταδοθεί από την αμερικανική τηλεόραση στις 28 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα: