Buzz

Η Κέλι Ράιχαρντ επιστρέφει με το «First Cow»

στα 10

Μια αγελάδα, τυχοδιώκτες, μετανάστες και μερικά πολύ νόστιμα κέικ, σε μια ιστορία από τις απαρχές της Aμερικής

Η Κέλι Ράιχαρντ επιστρέφει με το «First Cow»

Πέρασαν κι όλα τέσσερα χρόνια από την τελευταία (υπέροχη) ταινία της «Certain Women» και είναι αλήθεια πως το τρυφερό χαμηλότονο σινεμά της Κέλι Ράιχαρντ μας είχε λείψει.

Το «First Cow» έρχεται να γεμίσει το κενό με μια ιστορία που διαδραματίζεται το 1820 στο Ορεγκον και ξετυλίγεται γύρω από τη φιλία ενός μάγειρα με έναν Kινέζο μετανάστη. Οι δυο τους θα φτάσουν σε μια απομακρυσμένη κοινότητα γουναράδων κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρό τους, το οποίο όπως θα αποδειχθεί θα έχει τη γεύση από το γάλα μια αγελάδας. Με τη «συνεργασία» της θα αρχίσουν να ψήνουν μια σειρά από γευστικά κέικ τα οποία θα γίνουν ανάρπαστα στην κοινότητά τους.

Δείτε ακόμη: Τα «Παράσιτα» θα γίνουν μίνι-σειρά για το HBO. Το χρειαζόμαστε τώρα αυτό;

first cow 607

Ναι μπορεί το στόρι να ακούγεται «στεγνό», αλλά το βιβλίο του Τζόναθαν Ρέιμοντ «The Half Life» πάνω στο οποίο βασίστηκε το φιλμ έχτιζε ένα πλούσιο πυκνό πορτρέτο της Αμερικής του 19ου αιώνα και σύμφωνα με τις κριτικές που πήρε στην πρώτη του προβολή στο φεστιβάλ του Τέλιουράιντ το φιλμ της Ράιχαρντ επεκτείνει την ιστορία του σε μια ακόμη τρυφερή, υπόκωφα δυνατή κι ακαταμάχητα γοητευτική ταινία.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο.


Δείτε ακόμη: «Δεν είμαι εναντίον των γυναικών!» Η Κέιτ Μπλάνσετ τη βλέπει αλλιώς, στο τρέιλερ του «Mrs. America»