Buzz

Κέιτ Μπλάνσετ και Κριστόφ Βαλτς μαζί σε θρίλερ του Τζον Χίλκοουτ: υγρό όνειρο!

στα 10

Υπάρχουν συνδυασμοί σε καστ επικείμενων ταινιών που σε κάνουν από τώρα να τις ονειρεύεσαι. Ο Τζον Χίλκοουτ («Ο Δρόμος», «Παράνομοι») θα σκηνοθετήσει την Κέιτ Μπλανσετ και τον Κριστόφ Βαλτς. Ενα είναι το μόνο ερώτημα: πότε θα το δούμε!

Κέιτ Μπλάνσετ και Κριστόφ Βαλτς μαζί σε θρίλερ του Τζον Χίλκοουτ: υγρό όνειρο!

Ολα είχαν πάει στραβά στον Αυστραλό σκηνοθέτη και κολλητό του Νικ Κέιβ, Τζον Χίλκοουτ («The Proposition», «Ο Δρόμος», «Παράνομοι»). Οι «Παράνομοι» δεν είχαν βρει το κοινό τους κι ένα χρόνο μετά δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του - το αστυνομικό θρίλερ «Triple Nine». Σήμερα όμως κυκλοφορούν εξελίξεις, οι οποίες είναι μόνο ευχάριστες: το ανανεωμένο κάστ της ταινίας υπόσχεται ότι θα δούμε κάτι στιβαρό.

«Triple Nine» (999) είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί η αστυνομία, όταν ένας αστυνομικός χρειάζεται άμεση βοήθεια. Στο σενάριο του Ματ Κουκ η ιστορία θέλει μία σπείρα ληστών να έχει σκεφτεί το τέλειο σχέδιο: θα πυροβολήσουν έναν αστυνομικό, το σώμα θα στείλει όλη τη δύναμη σε εκείνο το σημείο με ένα 999 κάλεσμα, κι εκείνοι ανενόχλητοι πλέον θα προβούν στη ληστεία τους - στην άλλη πλευρά της πόλης.

Ο Σάια ΛαΜπέφ, πρωταγωνιστής του Χίλκοουτ από τους «Παράνομους», δε θα είναι τελικά στον κεντρικό ρόλο του πρωτάρη, τραυματισμένου αστυνομικού. Τη θέση του πήρε ο Τσάρλι Χάναμ («Pacific Rim», «Sons of Anachy»). Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ποιοι άλλοι θα τον πλαισιώσουν.

Ο Κριστόφ Βαλτς θα ερμηνεύσει τον θείο του θύματος, ο οποίος είναι κι εκείνος αστυνομικός και δε θα αφήσει την επίθεση χωρίς να την ερευνήσει. Και η Κέιτ Μπλάνσετ θα γλυστρίσει κάτω από το δέρμα της συζύγου του αρχηγού της σπείρας - μίας σατανικής, αλά λαίδη Μάκβεθ γυναίκας.

Ο Χίλκοουτ προσπαθούσε εδώ και χρόνια να κλείσει το καστ και να ξεκινήσει το γύρισμα, αλλά διάφορες αναποδιές τον έφερναν πίσω. Ετσι έχασε τους Τζεφ Μπρίτζες και Κρις Πάιν από το καστ (ο Μπρίτζες αντικαταστάθηκε από τον Βαλτς). Μήπως όμως όλα έγιναν για καλό;

Το αφήσαμε για το τέλος: ναι, ο Νικ Κέιβ θα γράψει και εδώ την μουσική.

Το περιμένουμε σαν τρελλοί...