Buzz

Η (πενταπλή) απώλεια του Οσκαρ δεν πτόησε την Κέιτ Γουίνσλετ

στα 10

Σε πρόσφατή συνέντευξή της, η ταλαντούχα ηθοποιός δήλωσε πως οι φορές που δεν κατάφερε να κερδίσει τα Oσκαρ για τα οποία είχε βρεθεί υποψήφια, δεν την έκαναν ποτέ να αισθανθεί πίεση.

Η (πενταπλή) απώλεια του Οσκαρ δεν πτόησε την Κέιτ Γουίνσλετ

Για μεγάλο διάστημα της καριέρας της, η Κέιτ Γουίνσλετ βρισκόταν διαρκώς σε απόσταση αναπνοής από την κατάκτηση του χρυσού αγαλματίδιου, καθώς υπήρξε πέντε φορές υποψήφια στο πέρας μίας δεκαετίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποσπάσει το πολυπόθητο βραβείο καμία από αυτές.

H Βρετανίδα ηθοποιός ήταν για πρώτη φορά υποψήφια το 1996 χάρις στον ρόλο της στην ταινία «Λογική και Ευαισθησία». Ακολούθησαν άλλες τέσσερις υποψηφιότητες για τις ταινίες «Τιτανικός», «Iris», «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» και «Κρυφές Επιθυμίες». Εντέλει, ο ρόλος της στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη» ήταν αυτός που θα τις απέφερε -επιτέλους- το Οσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου που τόσο άξιζε, το 2009.

Διαβάστε ακόμα: Η Αντζελίνα Τζολί (δεν) είναι έτοιμη να τραγουδήσει στο πρώτο τρέιλερ του «Μαρία» του Πάμπλο Λαραΐν

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εμφάνισής της στο podcast «Happy Sad Confused» με οικοδεσπότη τον Τζος Χόροβιτς, ρωτήθηκε αν ένιωσε ποτέ πίεση να κερδίσει το Οσκαρ μετά από τις διαδοχικές υποψηφιότητές της που δεν βραβεύτηκαν. Η Γουίνσλετ δεν δίστασε να απαντήσει με αυτοπεποίθηση «Οχι, δεν το ένιωσα ποτέ σαν βάρος στους ώμους μου. Καθόλου […] Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά, να έχω αυτή την καριέρα, να γνωρίζω καταπληκτικούς ανθρώπους και να συνεχίζω να μαθαίνω».

winslet-2009-oscars H Γουίνσλετ στην τελετή απονομής των Οσκαρ, 2009

Η Γουίνσλετ τόνισε πως η πραγματική πίεση στην καριέρα της είναι το να συνεχίζει να εξελίσσεται, γι' αυτό και η παραγωγή του πιο πρόσφατου πρότζεκτ της, «Lee», ήταν παραπάνω από σημαντική για εκείνη. «Πλέον είμαι και παραγωγός», είπε. «Χρηματοδοτώ πράγματα και τα φέρνω στη ζωή. Δεν είχα ιδέα πώς ακριβώς να το κάνω, αλλά αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας της παραγωγής. Εχει να κάνει με το να φέρνεις τους ανθρώπους κοντά και να τους παίρνεις μαζί σου».