Buzz

Καινούρια υπέροχη αφίσα για το «Le Havre»

στα 10

Η αμερικάνικη εταιρία διανομής της ταινίας του Ακι Καουρισμάκι «Le Havre» Janus Films, ανέθεσε στον Ιταλό κομίστα και σκιτσογράφο Μανουέλε Φιορ να φιλοτεχνήσει την αφίσα της ταινίας.

Καινούρια υπέροχη αφίσα για το «Le Havre»

Βραβευμένος για τα κόμικ του, εικονογράφος για βιβλία και έντυπα, συνεργάτης περιοδικών όπως το Rolling Stone και το New Yorker, ο Μανουέλ Φιορ, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους illustrators της Ιταλίας. Η Janus Films του ανέθεσε να σχεδιάσει την αμερικάνικη εκδοχή της αφίσας, αλλά ο Ακι Καουρισμάκι ήταν αυτός που είχε την τελική επιλογή.

Το πόστερ συλλαμβάνει απόλυτα το πνεύμα της ταινίας, την τρυφερή μελαγχολία, την γοητευτική ατμόσφαιρα του Φιλανδού auteur του προλεταριακού ρομαντισμού. Το «Le Havre», είναι τοποθετημένο στην γαλλική πόλη κι αφηγείται την ιστορία ενός πρώην συγγραφέα που έχει εγκαταλείψει τα όνειρα της λογοτεχνικής δόξας κι έχει βρει την κλίση του ασκώντας το επάγγελμα του λούστρου. Οταν θα γνωρίσει ένα μικρό μετανάστη από την Αφρική θα κάνει ότι μπορεί για να τον βοηθήσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βάλει με μερικούς ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους.

Διαβάστε περισσότερα για το «Le Havre» εδώ