Εχει γιγαντωθεί η νομική έρευνα που γίνεται στο Λονδίνο για τις παράνομες και καταχρηστικές τακτικές του βρετανικού Τύπου. Μετά τις περιπέτειες του Χιου Γκραντ και τις δηλώσεις της Σιένα Μίλερ, έρχεται άλλη μία προσωπικότητα να καταγγείλει τα περιστατικά που της έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία: η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, μπορεί να έγινε η πιο διάσημη συγγραφέας του πλανήτη υπογράφοντας τη σειρά βιβλίων «Χάρι Πότερ», αλλά ταυτόχρονα μετατράπηκε και σε κυνηγημένη από τους παπαράτσι σταρ.
«Αναγκάστηκα να μετακομίσω από το σπίτι μου όταν παραέγινε το κακό: κουβαλούσα την κόρη μου μωρό στα χέρια κι εκείνοι με κυνηγούσαν για μια φωτογραφία...»
Και μπορεί όλοι να διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις με μία τζούρα κυνισμού (όλοι οι σταρ διψάνε για την προσοχή των φωτογράφων και μετά παραπονιούνται), αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν όρια. Ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά, θα έπρεπε να υπάρχει ένα άγραφος (ή και έγγραφος αν χρειάζεται) νόμος.
«Δημοσιογράφος που ήθελε την προσοχή μου, γλίστρησε ένα σημείωμα στη σχολική τσάντα του παιδιού μου για να το βρω. Εγινα έξαλλη. Δεν γίνεται να παίζεται έτσι αυτό το παιχνίδι!» είπε στην επιτροπή η Ρόουλινγκ.
Η μεγαλύτερή της όμως καταγγελία είχε να κάνει με την εφημερίδα «The Sun» και την απόπειρα εκβιασμού της το 2007, όταν κλάπηκε το χειρόγραφο του νέου της βιβλίου. Μετά από λίγες ώρες δέχτηκε τηλεφώνημα από την εφημερίδα, η οποία εκβίαζε να της το επιστρέψει (είχε παραδοθεί σ' αυτούς από έναν άνεργο εργάτη που το βρήκε στο δρόμο) μόνο αν η Ρόουλινγκ συμφωνούσε σε μία αποκλειστική φωτογράφηση.
«Το έκαναν να φαίνεται σαν μία απλή συμφωνία, ενώ ήταν στυγνός εκβιασμός» κατέθεσε η Ρόουλινγκ.
Η συγγραφέας κατέληξε ότι είναι υπέρ μίας σκληρότερης νομοθεσίας που θα αφορά την κατάχρηση εξουσίας του Τύπου, παρόλο που συνεχίζει να υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου - καθώς το ένα, όπως πολύ δικαιολογημένα είπε, δεν έχει σχέση με το άλλο.
Κάντε scroll down και διαβάστε τις αντίστοιχες δηλώσεις και περιπέτειες των Χιου Γκραντ, Σιένα Μίλλερ και Τζουντ Λο στα σχετικά άρθρα του flix