Industry

Το «Jurassic World» ισοπεδώνει το παγκόσμιο box office μ' ένα πάτημα

στα 10

Τόσο στο αμερικανικό, όσο και στο παγκόσμιο box office, το «Jurassic World», με 511,8 εκ. δολάρια σε εισπράξεις, σπάει κάθε ρεκόρ ανοίγματος ταινίας στην ιστορία.

Το «Jurassic World» ισοπεδώνει το παγκόσμιο box office μ' ένα πάτημα

Ο συνδυασμός αύρας Στίβεν Σπίλμπεργκ, πετυχημένου 3D, εντυπωσιακών - ας πούμε και αληθοφανών - δεινοσαύρων, old fashioned ρομάντζου, χιούμορ και... Κρις Πρατ, μοιάζει να ενθουσίασε κυριολεκτικά όλον τον κόσμο. Με εισπράξεις που φτάνουν τα 511.800.000 δολάρια σε όλες τις χώρες όπου βγήκε το «Jurassic World» αυτό το τετραήμερο, 66 στον αριθμό, η ταινία έκανε το μεγαλύτερο παγκόσμιο άνοιγμα που έγινε ποτέ. Την πρωτιά του «Jurassic World» ακολουθεί, πια, το «Harry Potter and the Deathly Hollows Part 2», το μεγάλο φινάλε του Χάρι Πότερ.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Jurassic World» και γράψτε μας τη δική σας

jurassic world 607

Στην παγκόσμια αγορά, η χώρα όπου το «Jurassic World» έκανε τα περισσότερα εισιτήρια ήταν η Κίνα (100,8 εκ. δολάρια) κι ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία (29,6 εκ. δολάρια, μεγάλη διαφορά εννοείται από την πρώτη στη σειρά), το Μεξικό (16,2 εκ. δολάρια), η Κορέα (14,4 εκ. δολάρια), η Γαλλία (12,5 εκ. δολάρια) κι η Αυστραλία (12,1 εκ. δολάρια). Μέσα στην Αμερική, το «Jurassic World» έκανε το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία, με 204,5 εκ. δολάρια, μια και το πρώτο «Avengers» του 2012 διατηρεί την πρωτιά του με 207,4 εκ. δολάρια σε ειπράξεις στο άνοιγμά του. Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, με το «Jurassic World» επικεφαλής, αυτό εδώ ήταν το πιο κερδοφόρο κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο στην Αμερική, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 262 εκ. δολάρια, ξεπερνώντας το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο του 2009, όταν ο Τζέιμς Κάμερον με το «Avatar» κι όλες οι άλλες ταινίες που έβγαιναν παρέα του, είχαν φτάσει τα 259,9 εκ. δολάρια. Για τα ελληνικά εισιτήρια, περιμένουμε ως το απόγευμα για να ενημερωθούμε και, παρότι φυσικά με το πεσμένο box office και τη γενική κατήφεια δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι κοσμογονικό, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι η έξοδος της ταινίας αναζωογόνησε την εγχώρια αγορά.

Διαβάστε ακόμη: