Buzz

Εξι χρόνια μετά το «Under the Skin», θα ξαναδούμε τη σκοτεινή μαγεία του Τζόναθαν Γκλέιζερ στην οθόνη

στα 10

Με θέμα το Ολοκαύτωμα η νέα του ταινία, αλλά αναμφισβήτητα με απρόσμενη προσέγγιση.

Εξι χρόνια μετά το «Under the Skin», θα ξαναδούμε τη σκοτεινή μαγεία του Τζόναθαν Γκλέιζερ στην οθόνη
Με τη Νικόλ Κίντμαν, γυρίζοντας το «Birth»

O Tζόναθαν Γκλέιζερ είναι από τους πολύ αγαπημένους μας σκηνοθέτες - με μια αυθεντική, αποκλειστικά δική του φιλμική γλώσσα, προσωπική γραφή, στιλ και όραμα.

Δείτε ακόμη: Ο Τζόναθαν Γκλέιζερ σκηνοθετεί ξανά - τι κι αν είναι διαφημιστικό;

Από το «Sexy Beast» (2000), το crime-romance με τους Ρέι Γουίνστον και Μπεν Κίνγκσλεϊ, μέχρι το μονοπλάνο της Νικόλ Κίντμαν στο «Birth» (2004) και την υγρή, εξωγήινη φαντασίωση με τη μορφή της Σκάρλετ Τζοχάνσον του «Under the Skin» (2014), οι ταινίες του Γκλέιζερ αποτελούν ευχάριστη έκπληξη κι ανατροπή στο κινηματογραφικό σκηνικό. Κι ο δημιουργός τους σίγουρα δεν προσφέρει συχνά αφορμές για να τον συναντήσουμε στην οθόνη.

τζόναθαν γκλέιζερ 607Με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον στην πρεμιέρα του «Under the Skin»

Η επόμενη, ωστόσο, ταινία του, για την οποία ακούμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αρχίζει να παίρνει πραγματικά ζωή. Με παραγωγό και διανομέα την A24, ο Γκλέιζερ βασίζει το σενάριό του στο βιβλίο «The Zone of Interest» του Μάρτιν Εϊμις. Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, η ιστορία καταπιάνεται «μ' έναν αξιωματικό των Ναζί που ερωτεύεται στη γυναίκα του διοικητή ενός στρατοπέδου. Η αφήγηση δίνεται από τρία πρόσωπα, τον Ανγκελους Τόμσεν, τον αξιωματικό, τον Πολ Ντολ, τον διοικητή και τον Σμουλ Ζακαρίας, έναν ζόντερκομάντο.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζόναθαν Γκλέιζερ ετοιμάζει νέα ταινία (αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020)

Οπως δήλωνε πέρσι για το πρότζεκτ του ο Τζόναθαν Γκλέιζερ, «Θυμάμαι να παρακολουθώ ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα και να με συγκλονίζουν τα πρόσωπα των παρατηρητών, των περαστικών, των γειτόνων - αυτοί ήταν οι συνένοχοι στο έγκλημα. Αρχισα να αναρωτιέμαι: πώς είναι δυνατόν να κάθεσαι και να κοιτάς; Κάποια από αυτά τα πρόσωπα είχαν μάλιστα και μία λάμψη ενθουσιασμού - για το σοκ, το θέαμα, το "τσίρκο" της όλης υπόθεσης...». Κι ενώ, όπως ο ίδιος λέει, προετοιμάζεται γι' αυτή την ταινία πέντε χρόνια, το πρότζεκτ υπόσχεται να είναι έτοιμο για μας το 2020.