Buzz

He is back! Ο Τζον Στιούαρτ έχει κάτι να πει για το χρίσμα στον Ντόναλντ Τραμπ

στα 10

Ω Τζον Στιούαρτ. Πόσο μας λείπεις. Και μάλλον μας άκουσες και χθες μας έκανες την έκπληξη. Δείτε την έκτακτη εμφάνισή του κι όλα όσα είχε να πει για τον Ντόναλντ Τραμπ.

He is back! Ο Τζον Στιούαρτ έχει κάτι να πει για το χρίσμα στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο παλιός, καλός Τζον Στιούαρτ χθες το βράδυ ήταν στο πόστο του. Εκτάκτως. Ως έκπληξη. Εκείνος μάλλον το είδε ως απόλυτη ανάγκη. Ως έκτακτο περιστατικό. Γιατί με τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει επισήμως πλέον το χρίσμα των Ρεπουμπικάνων και να κατεβαίνει με δύναμη ενταντίον της Χίλαρι Κλίντον, η Αμερική βαδίζει αντίστροφα. Καλπάζει προς τα πίσω. Οπως, δυστυχώς, και η Ευρώπη και η γειτονική Τουρκία κι ο κόσμος όλος όπως τον βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Στιούαρτ εμφανίστηκε λοιπόν ως έκπληξη στο σόου του φίλου και παλιού του συνεργάτη Στίβεν Κολμπέρ («The Late show with Stephen Colbert») στο CBS κι ο τελευταίος του παραχώρησε καρέκλα και σακάκι για να κάτσει και να δώσει έναν από τους διάσημους, γνωστούς 5λεπτους σχολιασμούς της πολιτικής επικαιρότητας.

Διαβάστε ακόμα: Το Flix αποχαιρετά τον Τζον Στιούαρτ με 10 βίντεο των καλύτερων στιγμών του

Jon Stewart is back 607

Φυσικά το θέμα του ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο λόγος του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (για όποιους ενδιαφέρονται υπάρχει στο διαδίκτυο το transcript, το οποίο είναι αρκετό για να τρομάξει συθέμελα όχι απλά τους αμερικανούς πολίτες αλλά τους πολίτες του κόσμου για το μέλλον σε περίπτωση που εκλεγεί).

Αρχικά ο Στιούαρτ απομόνωσε όλα τα επιχειρήματα που είχαν παλιότερα οι Ρεπουμπλικάνοι εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα και είπε «μου αρέσει η ενόργανη γυμναστική - θέλω να δω τι κωλοτούμπες πρέπει να κάνουν τώρα, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ακόμα χειρότερος σε όλα όσα κατηγορούσαν τον Ομπάμα».

Εκλεισε όμως το 5λεπτό μου με ένα ηχηρό μήνυμα προς τον ίδιο τον Τραμπ και όλους όσους υποστηρικτές του θέλουν «η Αμερική να γίνει ξανά σπουδαία», «η χώρα να τους ανήκει ξανά».

Πιστεύετε ότι εσείς είστε οι μόνοι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας. Οι ιδιοκτήτες της. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η χώρα δεν σας ανήκει. Δεν είναι ιδιοκτησία σας. Δεν ήταν ποτέ. Δεν υπάρχει «η πραγματική» Αμερική. Δεν είναι η δική σας, η πραγματική Αμερική. Δεν σας ανήκει. Δεν σας ανήκει ο πατριωτισμός, δεν σας ανήκει η Χριστιανοσύνη, και σίγουρα δεν σας ανήκει το δικαίωμα στο σεβασμό απέναντι στο θάρρος και τις θυσίες του στρατού μας, των αστυνομοκών μας, των πυροσβεστών μας.

Είδα πολλούς που μίλησαν στο Συνέδριό σας με #BlueLivesMatter ρητορική. Μόνο που θυμάμαι ότι οι ίδιοι άνθρωποι έκοψαν τα χρήματα των ένστολων, των συντάξεων, των αποζημιώσεων, της ιατρικής τους περίθαλψης μετά την 11η Σεπτεμβρίου που έτρεξαν στην πρώτη γραμμή. Πιστέψτε με. Σας βλέπω καθαρά όλους εσάς. Και βλέπω και τις παπαριές που λέτε. Ξεκάθαρα. Εγώ σας βλέπω και θα σας παρακολουθώ!

Να αγιάσει το στόμα σου, Τζον Στιούαρτ. Κι έλα για μια θέση στην ελληνική τηλεόραση. Σε χρειαζόμαστε...

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερο Τζον Στιούαρτ: