Buzz

Ο Τζον Στιούαρτ δίνει απαντήσεις: για τη ζωή, τα βραβεία, τον Ντόναλντ Τραμπ κι αν θα επιστρέψει στην τηλεόραση!

στα 10

Σας έλλειψε ο Τζον Στιούαρτ; Διαβάστε!

Ο Τζον Στιούαρτ δίνει απαντήσεις: για τη ζωή, τα βραβεία, τον Ντόναλντ Τραμπ κι αν θα επιστρέψει στην τηλεόραση!

Εχουν περάσει 6 εβδομάδες από την αποχώρηση του Τζον Στιούαρτ από το «The Daily Show» και τα τηλεοπτικά πράγματα κι η απουσία του είναι αισθητή. Ποιος θα μπορούσε να σχολιάσει πιο πιπεράτα τη συνεχή προεκλογική κατιούσα του Ντόναλντ Τραμπ; Ποιος θα είχε βρει το πιο αστείο ύφος για να διαβάσει την είδηση του Ντέιβιντ Κάμερον με το γουρούνι (σ.σ. μόλις ξέσπασε σκάνδαλο στην Μ. Βρετανία ότι ο πρωθυπουργός της, όταν ήταν νέος πλούσιος και άτρωτος, για να δίνει δεκτός στην κολλεγιακή του αδελφότητα δέχθηκε να βάλει -όχι την υπογραφή του, το άλλο- στο στόμα ενός νεκρού γουρουνιού). Ποιος θα είχε καυτηριάσει, όπως θα έπρεπε, τις ελληνικές εκλογές;

Διαβάστε ακόμα: Το Flix αποχαιρετά τον Τζον Στιούαρτ με 10 βίντεο των καλύτερων στιγμών του

Προχθές το βράδυ, στην τελετή απονομής των βραβείων Emmy 2015, ο Τζον Στιούαρτ και οι συνεργάτες του από το variety «The Daily Show with Jon Stewart» κέρδισαν επάξια το βραβείο για την καλύτερο talk show της αμερικανικής τηλεόρασης κι έτσι ο παρουσιαστής βρέθηκε στα παρασκήνια να απαντά ερωτήσεις στους δημοσιογράφους.

Jon Stewart EMMY 2015 607 1

Διαβάσαμε αναλυτικά τι είπε και σας μεταφέρουμε τα βασικότερα.

Του έχει ήδη λείψει η εκπομπή; Το γέλιο; Το χειροκρότημα; «Τι είναι αυτό, παρέμβαση; Προσπαθείτε να με κάνετε να επιστρέψω; Κοιτάξτε: αν ήξερα πόσο ωραία είναι η ζωή στην άλλη πλευρά, θα είχα φύγει νωρίτερα. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στο τέλος της μέρας. Να απολαύσεις ένα smoothie...»

Οπότε τώρα τι σκοπεύει να κάνει; Θα σκηνοθετεί ταινίες; «Εχουν περάσει μόλις 6 εβδομάδες. Τι θέλετε από μένα; Δεν έχω ιδέα! Ισως μπω σε ένα σκάφος και σαλπάρω για τα νησιά. Δεν ξέρω...»

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί Πρόεδρος, θα επέστρεφε; «Οχι, θα έφευγα για πάντα. Θα έμπαινα σ' ένα διαστημόπλοιο και θα το έσκαγα για έναν άλλον πλανήτη - γιατί ο δικός μας σίγουρα έχασε κάθε λογική.»

Jon Stewart EMMY 2015 607 2

Τι του λέει ο κόσμος στο δρόμο; «Πολύς κόσμος με πλησιάζει είναι η αλήθεια. Συνήθως μου λένε ότι είμαι τελικά πιο κοντός και πιο γέρος από αυτό που φανταζόσουν. Οτι χωρίς μακιγιάζ μοιάζω άρρωστος - αυτό μου το λένει συχνά. Οι περισσότεροι είναι πολύ ευγενικοί, αλλά μένω στην Νέα Υόρκη. Καταλαβαίνετε. Εδώ επιτρέπεται να σου φωνάζουν βρισιές από κινούμενα αυτοκίνητα...»

Τι συμβουλή θα έδινε στον νέο παρουσιαστή του Daily Show, Τρέιβορ Νόα; «Είναι τόσο ταλαντούχος και με τόσο γερές βάσεις που δε χρειάζεται καμία συμβουλή. Είμαι εδώ να τον στηρίζω ή να απαντάω σε ερωτήσεις του αν προκύψουν, αλλά συμβουλές, όχι δεν χρειάζεται. Εχει την καλύτερη συντακτική ομάδα πίσω του. Κανείς δεν έχει ανάγκη τον γερο-Πάπα να αγιάσει τα νερά...»

Jon Stewart EMMY 2015 607 3

Σε μία Αμερική που ακόμα κυριαρχεί ο ρατσισμός, η πλουτοκρατία, η οπλοχρησία, το μίσος για τη διαφορετικότητα πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν φωνές σαν τη δική του στην τηλεόραση; «Τι; Θέλετε να πείτε ότι έφυγα πριν τα λύσω όλα αυτά; Κοιτάξτε, αυτή είναι μία πολύ σύνθετη ερώτηση που ξεπερνά το μικρό κωμικό τηλεοπτικό σόου μας. Θα ήθελα κάποτε να βγει κάποτε μία εκπομπή που θα μπορέσει να την απαντήσει. Εμείς αποτύχαμε...»

Και τώρα πώς θα δίνει τις μάχες του για όσα πιστεύει; «Τώρα που δεν είμαι on camera μπορώ να το κάνω από το καθιστικό μου. Με τα σώβρακα. Φωνάζοντας στην ανοιχτή τηλεόραση...»

Ποια ήταν η πιο ωραία αποχαιρετιστήρια στιγμή; «Το "Born to Run" του Μπρους Σπρίνγκστιν. Εννοείται.»

.

Διαβάστε περισσότερα: