Φεστιβάλ / Βραβεία

«Κανείς δεν είναι ασφαλής»: Ο Τζόνι Ντεπ εναντίον της κουλτούρας της ακύρωσης

στα 10

Παραλαμβάνοντας το πολυσυζητημένο βραβείο καριέρας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Τζόνι Ντεπ μίλησε με δηκτικό τρόπο για όσους θέλουν να τον διαγράψουν από προσώπου γης.

Flix Team
«Κανείς δεν είναι ασφαλής»: Ο Τζόνι Ντεπ εναντίον της κουλτούρας της ακύρωσης

«Κανείς δεν είναι ασφαλής από την βιαστική κρίση που προσφέρει η σημερινή κουλτούρα της ακύρωσης», δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο για την καριέρα του από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Πίσω στον Αύγουστο, η ανακοίνωση του ισπανικού φεστιβάλ ότι θα τιμήσει τον Τζόνι Ντεπ - το ίδιο έκανε και το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι - προκάλεσε αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις, αναγκάζοντας το Φεστιβάλ να υπερασπιστεί την επιλογή του και τον Τζόνι Ντεπ να σχολιάζει μετά από καιρό σιωπής όλα όσα συνέβησαν στη διαβόητη δικαστική του διαμάχη με την Αμπερ Χερντ και όσα ακολούθησαν σε σχέση με την καριέρα του.

Μια μία οι συνεργασίες του Τζόνι Ντεπ με τα στούντιο άρχισαν να ακυρώνονται, ενώ και ταινίες που γύρισε ήδη - όπως το «Minamata» - δεν βρίσκουν το δρόμο για τις αίθουσες, παραμένοντας στα συρτάρια.

Διαβάστε ακόμη: «Το Χόλιγουντ με μποϋκοτάρει.» Ο Τζόνι Ντεπ μιλά για πρώτη φορά εδώ κι ένα χρόνο

Johnny Depp

«Τα κινήματα που προέκυψαν από το #MeToo, είμαι σίγουρος με όλες τις καλές προθέσεις - ξέφυγαν και τώρα μπορώ να σας υποσχεθώ πως κανείς δεν είναι ασφαλής... Η κουλτούρα της ακύρωσης βασίζεται στην ποσότητα του μολυσμένου αέρα που εκπνέεται. Κανείς δεν είναι ασφαλής αλλά πιστεύω πως αν είσαι οπλισμένος με την αλήθεια, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι.»

Δείτε εδώ ολόκληρη τη φωτογράφηση και τη συνέντευξη Τύπου του Τζόνι Ντεπ αλλά και ολόκληρη την απονομή του τιμητικού βραβείου στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν: