Buzz

Ο Τζον Κάρπεντερ και οι μουσικές του για πρώτη φορά στην Ελλάδα

στα 10

Στην Αθήνα έρχεται ο «μύθος» Τζον Κάρπεντερ μαζί με το συγκρότημά του για δύο παραστάσεις με μουσικά θέματα από τις ταινίες του καθώς και τον προσωπικό του δίσκο.

Flix Team
Ο Τζον Κάρπεντερ και οι μουσικές του για πρώτη φορά στην Ελλάδα

«Το "Lost Themes" έγινε για να περάσω ωραία. Είναι ταυτόχρονα καλό και κακό να γράφεις μουσική για εικόνες, πράγμα το οποίο συνήθως κάνω. Εδώ δεν υπήρχαν πιέσεις. Ούτε ηθοποιοί να με ρωτάνε τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν. Ούτε αίθουσα του μοντάζ. Ούτε αναμονή για την έξοδο της ταινίας. Ηταν απλά ωραία. Το σχέδιο ήταν να κάνω τη μουσική μου πιο ολοκληρωμένη και πιο γεμάτη γιατί είχα αμέτρητα κομμάτια. Δεν ασχολούμαι μόνο με τον αναλογικό ήχο πια. Είναι ένας καινούριος κόσμος. Και δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε από το να το κάνουμε να ακούγεται ατμοσφαιρικό... Υπάρχουν μικρές στιγμές μουσικής από ταινίες που φτιάχνουμε με τη φαντασία μας. Ελπίζω αυτός ο δίσκος να εμπνεύσει τον ακροατή να φτιάξει ταινίες που θα μπορούσαν να ντυθούν με τη μουσική μου.»

Το «Lost Themes», που κυκλοφόρησε το 2015, ήρθε απλά να επισφραγίσει την ιδιότητα του μουσικού Τζον Κάρπεντερ που είχε ξεκίνησει ήδη από την εποχή του «Dark Star» το 1974 για να κορυφωθεί αργότερα με τα εμβληματικά soundtracks του «Halloween» ή του «Escape from New York».

Διαβάστε αναλυτικά: «Lost Themes»: To ντεμπούτο άλμπουμ του Τζον Κάρπεντερ ακούγεται σαν από ταινία!

John Carpenter 607 Ο Τζον Κάρπεντερ στο στούντιο ηχογράφησης του «Lost Themes»

Το πρώτο του αυτό σόλο άλμπουμ θα παρουσιάσει στην Αθήνα, στο Piraeus 117 Academy (Πειραιώς 117) την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, αυτοπροσώπως ο Τζον Κάρπεντερ, ζητώντας από τους φανατικούς του θαυμαστές να διασχίσουν μέσα από τις μουσικές του μια διαδρομή που σφράγισε τον κινηματογραφικό τρόμο, αλλά και τους πιο αλησμόνητους εφιάλτες μιας ολόκληρης γενιάς.

John Carpenter 607

Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 39 ως και 78 ευρώ, η προπώληση ξεκίνησε την Τρίτη 22 Μαρτίου στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 - εντός στοάς) και στα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr / Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Ακούστε εδώ μερικά από τα πιο διάσημα μουσικά θέματα του Τζον Κάρπεντερ:


Ακούστε εδώ ολόκληρο το «Lost Themes»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Τζον Κάρπεντερ