Buzz

Ο Τζον Κάρπεντερ δεν μπόρεσε να καταλάβει τη «Barbie»

στα 10

Ο Κάρπεντερ είδε την «Barbie» και νιώθει ακόμα κάπως σοκαρισμένος λέγοντας πως αυτή η ταινία δεν ήταν για τη γενιά του.

Ο Τζον Κάρπεντερ δεν μπόρεσε να καταλάβει τη «Barbie»

Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ είναι πλέον μια ταινία φαινόμενο. Οχι μόνο κατάφερε να φέρει πίσω τον κόσμο στις αίθουσες, κερδίζοντας μάλιστα 1.38 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, αλλά έχει καταφέρει όλους, ακόμα και αυτούς που τη μισούν, να μιλάνε γι’ αυτήν. Ακόμα και μεγάλοι σκηνοθέτες, όπως οι Μάρτιν Σκορσέζε, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Γκρεγκ Αράκι κ.α., έχουν αναφερθεί στο φαινόμενο «Barbie» και τώρα ανάμεσά τους έρχεται να προστεθεί και ο Τζον Κάρπεντερ.

Ο σκηνοθέτης μιλώντας στους Los Angeles Times λέει πως είδε πρόσφατα την ταινία της Γκέργουιγκ και ακόμα νιώθει σοκαρισμένος, αναφέροντας πως «η ταινία αυτή δεν αναφέρεται στη γενιά του». «Δεν βγαίνω έξω. Δεν έχω πάει σε σινεμά εδώ και καιρό, αλλά τις βλέπω στο σπίτι μου. Είδα τη “Barbie”. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκατσα και την είδα. Απλώς δεν είναι για τη γενιά μου. Δεν είχα καμία σχέση με τις κούκλες Barbie. Δεν ήξερα καν ποιος ήταν ο Αλαν. Μπορώ απλά την συνοψίσω ως δεν έχω κόλπο και μετά στο τέλος λέει θα πάω σε έναν γυναικολόγο! Αυτή ήταν η ταινία για μένα.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει στην σκηνοθεσία με την σειρά «John Carpenter’s Suburban Screams»

barbie

Και συνεχίζει λέγοντας «υπάρχει μια αντίληψη για την πατριαρχία σήμερα μέσα σε όλο αυτό, αλλά μου μου διέφυγε. Δεν μπόρεσα να την καταλάβω. Αλλά νομίζω ότι η Μάργκο Ρόμπι ήταν υπέροχη».

Φαίνεται πως ο Κάρπεντερ έχει χάσει όλο το νόημα της ταινίας και, ίσως όπως αρκετοί, μάλλον δεν τον ενδιαφέρει και τόσο να το μάθει. Τουλάχιστον ασχολείται με αυτά που ξέρει να κάνει καλά και ετοιμάζει μια νέα σειρά με τίτλο «Suburban Scream», η οποία βασίζεται σε πραγματικά εγκλήματα που διαπράχτηκαν στα προάστια πόλεων της Αμερικής, και θα κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο Peacock.