Buzz

Ο Γιάν ντε Μποντ δεν είναι και τόσο σίγουρος για την επιτυχία του «Twisters»

στα 10

Ο Γιάν ντε Μποντ φαίνεται να είναι κάπως εκνευρισμένος που τα στούντιο δεν του ζήτησαν τη γνώμη για το σίκουελ της ταινίας του, μετά από 25 χρόνια.

Ο Γιάν ντε Μποντ δεν είναι και τόσο σίγουρος για την επιτυχία του «Twisters»

Αν ρωτήσεις αρκετούς να σου που μερικές υποτιμημένες ταινίες της δεκαετίας του ’90 σίγουρα μέσα σε αυτές τις λίστες θα βρεις και το «Twister» του Γιαν ντε Μποντ, με πρωταγωνιστές τους Ελεν Χαντ, Μπιλ Πάξτον, Φίλιπ Σίμουρ Χοφμαν και Τοντ Φιλντ. Μια ταινία η οποία ξεκίνησε την τότε μόδα των ταινιών καταστροφής, 25 χρόνια μετά αποκτά επιτέλους το πρώτο της σίκουελ με τίτλο «Twisters» (ναι μιλάμε για πληθυντικό αριθμό ανεμοστρόβιλων).

Φυσικά θα περίμενε πως το στούντιο της Universal, ή έστω η Amblin Entertainment του Στίβεν Σπίλμπεργκ, θα είχε προσεγγίσει τον ντε Μποντ για μια κάποια γνώμη για το σίκουελ. Αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και ο ίδιος νιώθει κάπως εκνευρισμένος με αυτό, λέγοντας ότι γνωρίζει πως η ταινία σε σκηνοθεσία του Λι Αϊζακ Τσανγκ (του σκηνοθέτη του «Minari») θα έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από τη δική του.

Διαβάστε ακόμα: Λαβκραφτικός τρόμος και διπλοπενιές στο πρώτο τρέιλερ του «Μινόρε»

twister

«Θέλω να το δει κάποιος άλλος πρώτα», είπε ο ντε Μποτν στο Inverse για την πιθανότητα να παρακολουθήσει κάποια στιγμή το «Twisters», προσθέτοντας «μπορεί να είναι μια πραγματικά διαφορετική προσέγγιση. Μην ξεχνάτε ότι ο κύριος λόγος που [τα στούντιο] βρίσκουν νεότερους, άπειρους ανθρώπους είναι ότι θέλουν να μπορούν να τους ελέγχουν πλήρως. Θέλουν να έχουν πολύ καλούς βοηθούς σκηνοθέτη, σεναριογράφους, παραγωγούς, κινηματογραφιστές, ώστε να έχουν όλη τη βοήθεια που μπορούν να λάβουν. Αλλά τελικά, το στούντιο θα τους πει τι θα πρέπει να υπάρχει στην ταινία. Το ξέρω από πρώτο χέρι.»

Tο σενάριο είναι γραμμένο από τον Μαρκ. Λ. Σμιθ του «The Revenant» από μια ιστορία του Τζόζεφ Κοζίνσκι του «Top Gun: Maverick», με τον Σπίλμπεργκ να έχει αναλάβει την παραγωγή.

Το σίκουελ θα αφηγείται την ιστορία της κόρης των χαρακτήρων της Χαντ και του Πάξτον που, όπως και οι γονείς της, γοητεύεται από το κυνήγι των καταιγίδων, και αν λάβουμε υπόψιν τον πληθυντικό στον τίτλο της ταινίας τότε μιλάμε για αρκετά περισσότερες καταιγίδες. Από αυτό υποθέτουμε πως ίσως η Χαντ θα επιστρέψει για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία...

Τα γυρίσματα του «Twisters» αναμένονταν να ξεκινήσουν στα μέσα του 2023, αλλά με τις απεργίες στο Χόλιγουντ είναι άγνωστο πλέον πότε η παραγωγή θα πάρει μπρος.