Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να μην σκηνοθετήσει τα «Avatar 4» και «Avatar 5»

στα 10

Κι αυτό γιατί σκέφτεται να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα.

Ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να μην σκηνοθετήσει τα «Avatar 4» και «Avatar 5»

Το «Avatar: The Way of Water» έρχεται, επιτέλους, στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο, 13 χρόνια μετά το πρώτο. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο για το «Avatar 3», μιας και ο Κάμερον έχει ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματά του και αναμένεται στις αίθουσες το 2024. Αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια αναπάντητα ερωτήματα για τα «Avatar 4» και «Avatar 5» τα οποία ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα εξελίσσονται αρκετά μετά στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες της Κέιτ Γουίνσλετ από το «Avatar: The Way of Water»

avatar

Σύμφωνα με μία νέα συνέντευξή τους το Empire, ο Κάμερον είπε πως ένας λόγος που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τα γυρίσματα των δυο αυτών ταινιών είναι επειδή σκέφτεται μήπως δώσει την σκηνοθεσία σε κάποιον άλλον. «Οι ταινίες Avatar καταναλώνουν τα πάντα από πάνω σου. Εχω κάποια άλλα πράγματα που αναπτύσσω και τα οποία είναι συναρπαστικά. Νομίζω ότι τελικά, με την πάροδο του χρόνου – δεν ξέρω αν θα είναι μετά τις τρεις ή μετά τις τέσσερις [ταινίες] – θα θέλω να δώσω τη σκυτάλη σε έναν σκηνοθέτη που εμπιστεύομαι να τις αναλάβει, ώστε να πάω να κάνω κάποια άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν επίσης. Ή ίσως όχι. Δεν γνωρίζω.»

Ποια είναι αυτά τα «άλλα» έργα στα οποία αναφέρεται ο Κάμερον είναι άγνωστο. Υπάρχει η πιθανότητα για περισσότερες ταινίες της «Alita», μιας και ο Κάμερον τις είχε αρχικά σκεφτεί ως τριλογία. Πάντως έχει ακόμα λίγο καιρό να το σκεφτεί και να το αποφασίσει. Το «Avatar 4» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2026 και το «Avatar 5» τον Δεκέμβριο του 2028.