Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον έδωσε μάχες για να κάνει το πρώτο «Avatar» πραγματικότητα

στα 10

Και εμείς απλά αναρωτιόμαστε ποιος θα έλεγε όχι στον άνθρωπο που μας είχε δώσει λίγα χρόνια πριν τον «Τιτανικό»;

Ο Τζέιμς Κάμερον έδωσε μάχες για να κάνει το πρώτο «Avatar» πραγματικότητα

Το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, όταν κυκλοφόρησε στις αίθουσες πίσω στο 2009, θεωρήθηκε αυτομάτως ένα από τα καλύτερα blockbuster όλων των εποχών, το οποίο, ακόμα και σήμερα, θεωρείται κλασσικό. Αυτή την εβδομάδα ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμα πέρασμα στις κινηματογραφικές αίθουσες, λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο σίκουελ, το «Avatar: The Way of Water».

Για τον λόγο αυτό ο Κάμερον, μιλώντας στους New York Times, θυμήθηκε τις δυσκολίες που πέρασε και τις μάχες που έδωσε για να κάνει την ταινία του πραγματικότητα. Το στούντιο της 20th Century Fox φοβόταν να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα σε ένα νέο franchise με μπλε εξωγήινους, μέχρι που ο Κάμερον τους υπενθύμισε τα πόσα λεφτά του έφερε ο «Τιτανικός» του.

«Νομίζω ότι ένιωσα, εκείνη τη στιγμή, ότι μαλώναμε για διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα, το στούντιο θεώρησε ότι η ταινία θα έπρεπε να είναι πιο σύντομη και ότι υπήρχαν πολλές σκηνές με τα ιπτάμενα ikran. Λοιπόν, αποδείχθηκε πως το κοινό ότι αγάπησε τα περισσότερα από αυτά σύμφωνα με το exit poll και την συλλογή δεδομένων μας.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να μην σκηνοθετήσει τα «Avatar 4» και «Avatar 5»

avatar 607

Ο Κάμερον συνέχισε λέγοντας πως «κι εκεί αποφάσισα να τραβήξω ένα όριο και τους είπα “ξέρετε κάτι; Εφτιαξα τον «Τιτανικό». Αυτό το κτίριο στο οποίο συναντιόμαστε αυτή τη στιγμή, αυτό το νέο συγκρότημα μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων; Ο «Τιτανικός» πλήρωσε για αυτό, οπότε μπορώ να το κάνω αυτό.” Και μετά με ευχαρίστησαν. Νιώθω ότι η δουλειά μου είναι να προστατεύσω την επένδυσή τους, συχνά ενάντια στη δική τους κρίση. Αλλά όσο προστατεύω την επένδυσή τους, όλα συγχωρούνται.»

Η αυτοπεποίθηση που έδειξε εκεί ο Κάμερον δεν είναι παράλογη αν αναλογιστεί κανείς τα ρεκόρ που έσπασε ο «Τιτανικός» στο box office και κυρίως με το αστρονομικό ποσό που κόστισε για να γυριστεί. Και φυσικά το «Avatar» ακολούθησε τα χνάρια της και κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς του box office.

Το «Avatar: The Way of the Water» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου και περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει κι αυτή η ταινία να κάνει το ίδιο.