Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ειδικά Εφέ | Προκόπης Βλασερός

στα 10

Υποψήφιος στην κατηγορία των ειδικών εφέ, ο Προκόπης Βλασερός απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ειδικά Εφέ | Προκόπης Βλασερός

Τρίτη υποψηφιότητα για τον Προκόπη Βλασερό στην κατηγορία των Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας για την απαιτητική δουλειά που έγινε από την ομάδα των ειδικών εφέ (μαζί του ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας και ο Νίκος Πίττας) για την «Αλυτη» του Μίνωα Νικολακάκη. Ο Προκόπης Βλασερός ήταν ξανά υποψήφιος στην ίδια κατηγορία το 2016 για το «The Republic» του Δημήτρη Τζέτζα και το 2017 για το «Νήμα» του The Boy.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Αλυτη

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην ευχάριστη αυτή θέση. Είναι πολύ όμορφο να αισθάνεσαι οτι, αυτό που αγαπάς να κάνεις, εκτιμάται απο τους υπόλοιπους συναδέρφους σου.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Στο Ελληνικό σινεμά το κάθε τι είναι ενας μικρός άθλος στο να γίνει πραγματικότητα, οπότε θα τους ψήφιζα όλους εαν μπορούσα!!

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί ;

Θα πήγαινε στη βοηθό μου Μαρία Στάικου για την πολύτιμη βοήθεια της τόσο στην διαδικασία προπαραγωγής όσο και στα δύσκολα αυτά γυρίσματα.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Το βραβείο είναι μία ανταμοιβή για εκείνες τις αμέτρητες ώρες προετοιμασίας στο studio αλλά και για το άγχος των πολύωρων αυτών γυρισμάτων.

Τι θα κάνεις μολις τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας;


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


Προκόπης Βλασερός


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.