Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Σκηνογραφία | Πηνελόπη Βαλτή

στα 10

Η Πηνελόπη Βαλτή, υπεύθυνη για το ιδιοσυγκρασιακό σύμπαν του «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Σκηνογραφία | Πηνελόπη Βαλτή

Η Πηνελόπη Βαλτή φτάνει τις πέντε υποψηφιότητες φέτος με αυτή για το «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη, ενώ έχει ήδη δύο νίκες. Ηταν υποψήφια το 2010 με τη «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα όπου και νίκησε. Ηταν υποψήφια το 2014 για την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου. Ηταν υποψήφια το 2015 για το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα. Ηταν υποψήφια το 2018 για τον «Γιο της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου όπου και κέρδισε.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

cosmic

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Εχει το ιδιαιτερο να το λεω στη μαμα μου και να χαιρεται!

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Θα ψηφιζα τους Μιχαλη Σαμιωτη και Γιαννη Παπαδοπουλο. Θεωρω κατορθωμα να στησεις τοσο πολλους χωρους οπου αλλαζουν εποχες, κοινωνικες ταξεις κλπ και να μην φαλτσαρεις πουθενα.

Αν είχες τη δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Θα πηγαινε στη Ρηνιω Δραγασακη, γιατι αν δεν μου εμπιστευοταν την ταινια της δεν θα την ειχα κανει.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Ενα βραβειο της Ακαδημιας ειναι ενα μπραβο απο τους συναδελφους και ενα μπραβο δινει παντα χαρα.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play):


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


cosmic candy 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.