Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ειδικά Εφέ | Νίκος Πίττας

στα 10

Ο Νίκος Πίττας υποψήφιος με την ομάδα των ειδικών εφέ για την «Αλύτη» του Μίνωα Νικολακάκη απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ειδικά Εφέ | Νίκος Πίττας

Πρώτη υποψηφιότητα του Νίκου Πίττα στην κατηγορία των Ειδικών Εφέ για την «Αλύτη» του Μίνωα Νικολακάκη, μέλος της ομάδας των Προκόπη Βλασερού και Κωνσταντίνου Κουτολιώτα.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

entwined

Τι ιδιαίτερο έχει η υποψηφιότητά σου;

Η υποψηφιότητα φέτος έρχεται σε μια στιγμή που όλη θέλουμε μια μικρή ανύψωση ηθικού, και ειδικά η ομάδες που μένουν μέσα και δεν συνηθίζουν να βλέπουν το φως του ήλιου, όπως οι μοντέρ και τα Visual Effects! Eτσι, πέραν, της πρώτης φοράς που βρίσκομαι εγώ και η ομάδα της ΚΕΝΤ σε αυτή την ευχάριστη θέση, με αυτή την τιμή, η υποψηφιότητα είναι και ο κατάλληλος λόγος για να μας ανεβάσει την διάθεση και να συνεχίσουμε, από τα μπουντρούμια μας, να δημιουργούμε εικόνες που θα βοηθούν τα οράματα και τις διηγήσεις των σκηνοθετών που μας εμπιστεύονται.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Hμουν πάντα μεγάλος Fan των πρακτικών εφέ, ξέροντας με πόσο κόπο, προγραμματισμό αλλά και πολλές φορές επικινδυνότητα αυτά παράγονται. Ολες οι ομάδες τον πρακτικών εφέ, λοιπόν, αξίζουν το σεβασμό μας και σίγουρα μιας ψήφου μου.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Σε περίπτωση νίκης, οι ευχαριστίες θα πήγαιναν στην ομάδα που έφερε αυτή την υποψηφιότητα! Ολη η ομάδα έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, με ιδέες, έξυπνες λύσεις και έκανε μικρά θαύματα. Τους ευχαριστώ όλους και το βραβείο είναι περισσότερο δικό τους παρά δικό μου.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Ενα βραβείο είναι τόσο σημαντικό όσο και οι άνθρωποι που στο δίνουν, και οι άνθρωποι της Ακαδημίας, είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι του Ελληνικού κινηματογράφου. Είναι άνθρωποι του κινηματογράφου, οι ίδιοι. Αρα είναι και οι άνθρωποι που μπορούν να κρίνουν την δουλεία μας με τον σωστότερο τρόπο. Η αξία, λοιπόν, αυτού του βραβείου, ή ακόμα και της υποψηφιότητας, είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση, από τους πλέον αρμόδιους.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


Entwined


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.