Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Νικόλας Κολοβός

στα 10

Υπογράφοντας το βραβευμένο και στη Δράμα και στις Νύχτες Πρεμιέρας «Index», ο Νικόλας Κολοβός απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Νικόλας Κολοβός

Μια βάρκα γεμάτη πρόσφυγες είναι έτοιμη να ξεκινήσει το ζοφερό ταξίδι της - αλλά ο μικρός Αλαν έχει σφηνώσει το δάχτυλό του στο φορτηγό μεταφοράς κι η οικογένειά του δεν μπορεί να προχωρήσει. Το «Index» του Νικόλα Κολοβού κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο του Φεστιβάλ Δράμας και το Βραβείο Σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας και, τώρα, διεκδικεί το Ιρις Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας - αυτή είναι η δεύτερη υποψηφιότητα του Νικόλα Κολοβού, που κέρδισε στην κατηγορία το 2016 με το «Σύκο». Ο Νικόλας μας στέλνει τις απαντήσεις και το βίντεό του από τη Σουηδία, όπου ζει μόνιμα - ανυπομονώντας να έρθει βόλτα στην Ελλάδα.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

index 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Μου δίνει χαρά και δύναμη.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιούς σου και γιατί;

Καταρχάς συγχαρητήρια στον καθένα ξεχωριστά από τους συνυποψήφιούς μου για τις σπουδαίες ταινίες που κατάφεραν να κάνουν. Τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Σε όλους όσους δούλεψαν και πίστεψαν στην ταινία μου.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Το βραβείο σου δίνει αέρα κάτω από τα φτερά για να πετάξεις προς νέες προκλήσεις.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


Index 607 1


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.