Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μουσική | Δεσποινίς Τρίχρωμη - The Boy

στα 10

Η Δεσποινίς Τρίχρωμη και ο The Boy, μαζί, αφού έκαναν τη «Winona» μουσική, απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μουσική | Δεσποινίς Τρίχρωμη - The Boy

Η Winona έχει μουσική. Τραγούδια με λόγια, μουσικά θέματα, κυκλικές φωνές που κοιτάζουν τη θάλασσα. Κοιτάζουν την παραλία που περνάνε όλη εκείνη τη μέρα οι 4 πρωταγωνίστριες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δεσποινίς Τρίχρωμη και ο The Boy συνυπογράφουν ένα κινηματογραφικό soundtrack - για εκείνη είναι κι η πρώτη της υποψηφιότητα για τα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για εκείνον η πέμπτη για μουσική (μετά τους «Αισθηματίες» το 2014 όπου και κέρδισε, το «Park» και το «Νήμα» το 2017 και το «Τελευταίο Σημείωμα» το 2018). Μαζί μας γράφουν και τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις του Flix.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Winona 607

Τι ιδιαίτερο έχει η υποψηφιότητά σας;

The Boy Είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί σε μια ταινία. Είχε πολύ ενδιαφέρον για εμάς το πως χωρίσαμε τη δουλειά μας έτσι ώστε να είναι διαρκώς εκεί στο χώρο της ταινίας και η παρουσία των δυό μας. Χαιρόμαστε οπότε πολύ που μέχρι στιγμής η δουλειά που κάναμε αντιμετωπίζεται θετικά.

Ποιον θα ψηφίζατε από τους συνυποψήφιούς σας και γιατί;

Δεσποινίς Τρίχρωμη Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε. Μας αρέσει που και οι τρεις ταινίες φέτος αντιμετωπίσαν τη δουλειά στη μουσική με ένα πιο συλλογικό τρόπο. Στην «Ευτυχία» έχουμε τον κύριο Μάτσα άλλα και τα τραγούδια της Παπαγιαννοπούλου και πολλές άλλες ωραίες φωνές και στο «Θαύμα» έχουμε τρεις τελείως διαφορετικούς μουσικούς που κατάφεραν να φτιάξουν κάτι πολύ δεμένο στο τέλος.

Αν είχατε δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κερδίζατε το βραβείο από τη σκηνή της απονομής πού θα πήγαινε; Και γιατί;

The Boy Θα ήταν δύο ευχαριστώ γιατί είμαστε δύο. Στον Γιώτη Παρασκευαϊδη απο το Studio Aux και στον Κτίρια Τη Νύχτα απο το Tenant Studio. Πολύτιμη η βοήθεια και των δύο στην ηχογράφηση της μουσικής.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Δεσποινίς Τρίχρωμη Είναι μια επιβράβευση και για εμάς και για την ταινία. Ξεχωριστή σημασία το οτι προέρχεται απο ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας στον κινηματογράφο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού;

Δεσποινίς Τρίχρωμη Θα πάω (τρέχοντας) σε ένα μπαρ με τις φίλες μου.


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


τρίχρωμη winona 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.