Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ντοκιμαντέρ | Μαριάννα Οικονόμου

στα 10

Η Μαριάννα Οικονόμου είναι υποψήφια με το «Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» στην κατηγορία της Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης και απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix για το πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ντοκιμαντέρ | Μαριάννα Οικονόμου

Τρίτη υποψηφιότητα για την Μαριάννα Οικονόμου που φτάνει στα βραβεία Ιρις μετά από ένα μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2019. Η Μαριάννα Οικονόμου ηταν υποψήφια στα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2016 για Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης με το «Ο Πιο Μακρύς Δρόμος» και το 2019 στην κατηγορία της Ταινίας Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης με τα «Θραύσματα».

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Είναι μια σημαντική τιμή από τους συναδέλφους μου της κινηματογραφικής κοινότητας.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Μα είναι δυνατόν να σας πω;

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε;

Στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου άνοιξαν το σπίτι τους και την καρδιά τους στο χωριό Ηλιά στον Θεσσαλικό κάμπο. Χωρίς τον Αλέξανδρο, τον πρωταγωνιστή της ταινίας και την ομάδα του, δεν θα υπήρχε ταινία και δεν θα είχα ζήσει μοναδικές στιγμές.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Η τιμή της υποψηφιότητας αποκτάει μια ιδιάιτερη βαρύτητα με την βράβευση και μου δίνει το κουράγιο να συνεχίσω να δημιουργώ.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας;

Οταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας θα κανονίσω με φίλους να πάμε κάπου έξω για ένα ωραίο κρασί.


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.