Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ειδικά Εφέ | Γιάννης Αγελαδόπουλος

στα 10

Από την ομάδα των ειδικών εφέ του «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη, ο Γιάννης Αγελαδόπουλος απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ειδικά Εφέ | Γιάννης Αγελαδόπουλος

Δεύτερη υποψηφιότητα του Γιάννη Αγελαδόπουλου, εδώ με την ομάδα του «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη που αποτελείται επίσης από τους Γιώργο και Ρούλη Αλαζούχο, Ανδρέα Χέλμη και Γιώργο Φουκαράκη. Ο Γιάννης Αγελαδόπουλος ήταν ξανά υποψήφιος το 2017 για το «Νημα» του The Boy.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

cosmic

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Η υποψηφιότητά μου αυτή αντικατοπτρίζει την τεράστια και ιδιαίτερη τιμή που νιώθω. Είναι η επιβράβευση όλων των προσπαθειών, των δικών μου αλλά και των συνεργατών μου. Είμαι περήφανος, αλλά και ευγνώμων ταυτόχρονα, που συμμετείχα σε αυτό το ιδιαίτερο project της Ρηνιώς Δραγασάκη, με το «Cosmic Candy » να αναδεικνύει όλη την αγάπη για τη δουλειά μας.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση για όλη την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου. Κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Η επιλογή αυτή, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς για όλους. Προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό και την εκτίμησή μου στα πρόσωπά τους. Ωστόσο, τις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε όλοι μας, προέχει η υγεία, για να μπορούμε να επανέλθουμε και πάλι πίσω στην κανονικότητά μας. Σημασία για μένα, δεν έχει ποιος θα βραβευτεί, αλλά να έρθει η μέρα που θα γυρίσουμε στις δουλειές μας και θα συνεργαστούμε και πάλι όλοι μαζί.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Δεν θα μπορούσα να μην απονέμω αυτό το ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή την ταινία. Αρχικά, στην ομάδα μου, τους αξιόπιστους συνεργάτες μου για την συλλογική δουλειά, τον επαγγελματισμό και την υψηλή ποιότητα που φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Εν συνεχεία στη σκηνοθέτη, που μοιράστηκε και υλοποίησε μαζί μας το όνειρό της, εμπιστευόμενη εμάς για να δώσουμε ζωή στα εφέ της. Τέλος, στην κα Φένια Κοσοβίτσα, την παραγωγό για την απόλυτη στήριξη στο έργο μας.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Είναι αναμφισβήτητα ένας μεγάλος έπαινος η συμμετοχή στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, να βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους. Η υποψηφιότητά μου αυτή, μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω την προσπάθεια και να προχωρήσω σε επόμενους στόχους, κάνοντας την υπέρβαση σε μελλοντικές προσδοκίες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βραβείο, για μένα και τους συνεργάτες μου γιατί αντικατοπτρίζει τη ακούραστη προσπάθεια, την επιμονή, την θέληση και την αφοσίωση σε αυτό που αγαπάμε, την δουλειά μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


Αγελαδόπουλος


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.