Φεστιβάλ / Βραβεία

Ετοιμαστείτε για το 3ο International Project Discovery Forum

στα 10

Παραγωγοί και δημιουργοί συγκεντρωθείτε: μέχρι 15 Μαρτίου υποβάλλετε projects στο IPDF.

Flix Team
Ετοιμαστείτε για το 3ο International Project Discovery Forum

Το International Project Discovery Forum που διοργανώνεται φέτος για 3η συνεχή χρονιά στο Λος Αντζελες, έχει ως μοναδικό στόχο την προώθηση ανεξάρτητων ταινιών απ’ όλον τον κόσμο και την υποστήριξη συμπαραγωγών. Αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μπορεί να βρει η κινηματογραφική κοινότητα στο Λος Αντζελες, επιδιώκει να γεφυρώσει δυο διαφορετικούς κόσμους: την αμερικανική ανεξάρτητη παραγωγή και τις Ελληνικές και Βαλκανικές ταινίες.

Διαβάστε ακόμη: Το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

ipdf 607

Το Forum είναι ένα τετραήμερο εργαστήριο ανάπτυξης projects, που περιλαμβάνει από αξιολόγηση σεναρίων μέχρι εκπαίδευση στο pitching και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των μεγάλου μήκους ταινιών που έχουν επιλεγεί σε προσκεκλημένους επαγγελματίες, παραγωγούς, χρηματοδότες, διανομείς και προγραμματιστές φεστιβάλ - στην περσινή διοργάνωση οι προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι οργανισμών που ένθερμα υποστηρίζουν τους ανεξάρτητους δημιουργούς και αγαπούν το ευρωπαϊκό σινεμά, όπως το Sundance Institute, το Slamdance Film festival, η San Franscisco Film Society, η Fox International, το Film Independent ή το Juntobox Initiative.

Διαβάστε ακόμη: «The Time of a Young Man About To Kill», η επιστροφή του Νεριτάν Ζιντζιρία μετά το «Χαμομήλι»

ipdf 607

Φέτος, το IPDF δέχεται, μετά από μια σύντομη παράταση, τα νέα projects μέχρι τις 15 Μαρτίου. Τα projects που θα επιλεγούν, έχοντας υποβάλλει ένα treatment, θα πρέπει να καταθέσουν σενάριο μέχρι τις 8 Μαΐου. Το 3ο International Project Discovery Forum θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Αντζελες, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2015.

ipdf 607 Νατάσσα Ξύδη, Μάριος Πιπερίδης, Ελίνα Ψύκου

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν ο Μάριος Πιπερίδης από την Κύπρο με την ταινία «Detour», ο οποίος κέρδισε το Αegean Award και την υποτροφία συμμετοχής στο workshop του MFI στη Νίσυρο, ο Ρόμπερτ Πόπα από τη Ρουμανία «Stealing from Stalin» και από την Ελλάδα η Ρηνιώ Δραγασάκη με το «Cosmic Candy», η Νατάσσα Ξύδη με το «Flying Home», ο Χρήστος Μασσαλάς με το «Broadway» και η Ελίνα Ψύκου με το «Ο Γιος της Σοφίας».

Για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφθείτε το IPDF Guidelines.

Διαβάστε ακόμη: