Φεστιβάλ / Βραβεία

«Io e Te»: πρώτες εικόνες από την νέα ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

στα 10

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίας της νέας ταινίας του μαέστρο, λίγο πριν κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, εκτός διαγωνιστικού, στο 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών...

«Io e Te»: πρώτες εικόνες από την νέα ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ανακοίνωνε τα σχέδιά του να γυρίσει το «Io e Te», την πρώτη ταινία του που θα μιλά ιταλικά μετά από 30 χρόνια. Σε ένα μήνα από τώρα, θα την παρουσιάσει στο φεστιβάλ Καννών (και η απορία παραμένει γιατί δεν επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό τμήμα).

Η ταινία πέρασε από διάφορα στάδια προετοιμασίας και ριζικών αλλαγών. Διάσημη είναι πλέον η ιστορία όπου ο θρυλικός Ιταλός σκηνοθέτης είχε αρχικά δηλώσει ότι επηρεασμένος από το «Avatar» αποφάσισε να τη γυρίσει σε 3D. Κι ακόμα πιο διαβόητη η ανακοίνωσή του ότι άλλαξε γνώμη, μιλώντας πέρσι στους φοιτητές της CSC κινηματογραφικής σχολής της Ρώμης: «το 3D είναι πανάκριβο και χυδαία εμπορικό».

Βέβαια εξ αρχής έμοιαζε άξιο απορίας πώς θα κολλούσε το 3D στο «Io e Te», την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Νικολό Αμανίτι (το σενάριο έχει διασκευάσει ο ίδιος ο συγγραφέας μαζί με τον Ουμπέρτο Κονταρέλο «This Must be the Place»), στο οποίο ένα 14χρονο αγόρι λέει στην οικογένειά του ότι φεύγει σε εκδρομή για σκι με το σχολείο, ενώ στην ουσία κρύβεται στο κελάρι του σπιτιού τους για να βοηθήσει την ετεροθαλή αδελφή του να αποτοξινωθεί από τον εθισμό της στην ηρωίνη.

Το «Io e Te» σηματοδοτεί την μεγάλη επιστροφή του Μπερτολούτσι 9 χρόνια μετά το «The Dreamers». Οι άγνωστοι δύο πρωταγωνιστές (ο Τζιάκομπο Ολμο Αντινόρι στο ρόλο του «Λορέντζο» και η Τία Φάλκο στης «Ολίβια») έχουν αρκετό βάρος στους ώμους τους. Η φυσική τους, άγουρη γοητεία όμως φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας που μπορείτε να χαζέψετε στο gallery...

Για περισσότερες πληροφορίες, ραντεβού στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Θυμηθείτε την συνέντευξη Τύπου του Μπερνάντο Μπερτολούτσι για τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο περσινό φεστιβάλ Καννών.